AKP Milletvekili Veysel Eroğlu, ilginç bir iddiada bulundu, esnafın yüzde 90'ının halinden memnun olduğunu iddia etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Sultanbeyli'de esnafı ziyaret etti, “Ticarette bir kâr yılı vardır, bir de ar yılı vardır. Bu yıllar ar yılı” dedi.

İzmir’de gevrek, boyoz ve poğaça fiyatlarına zam geldi. Gevrek ve boyoz fiyatları 2 lira 50 kuruş olarak güncellendi.

TÜİK açıkladı: Tarımsal girdi fiyatlarında yıllık bazda yüzde 29 artış var.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, SGK'nın ödeme listesine almadığı grip aşısının fiyatının 85 lira 12 kuruş olduğunu açıkladı.

Adana'da saya işçileri, artan hayat pahalılığı karşısında parça başı ücretlerine yüzde 40 zam talebiyle iş bıraktı. 

CANLI YAYIN | CHP’NİN KÜRT SORUNU ÇIKIŞI

Gazeteci Bekir Güneş ve #dokuz8Haber Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara, dokuz8HAFTAYA Bakış programında haftanın önemli gelişmelerini değerlendirdi.

EVSİZ ÖĞRENCİLER PARKTA YATTI

Üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakma riskiyle karşı karşıya. Evsiz öğrenciler yurt sorununu ve fahiş kiralara karşı sokakta ve parkta yattı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal da öğrencilerle birlikte parkta yattı, “Saraylardan daha rahat” açıklaması yaptı.

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın da, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa ilişkin "Kaç yıl oldu hala bir şey değişmemiş. Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz?" diye tepki gösterdi.

CANLI YAYIN | NEBİL ÖZGENTÜRK ALTIN KOZA’YI ANLATTI

Altın Koza Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, #Dokuz8GÜNDEM Akdeniz programında Altın Koza Film Festivali’ni anlattı.

KILIÇDAROĞLU: MUHAFAZAKARLARIN GÜVENCESİ DE BİZİZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhafazakar vatandaşların endişe duymaları için algı oluşturulduğunu söyledi, “Muhafazakar vatandaşlarının haklarının güvencesi de biziz” dedi.

Leyla Güven'e götürülen elbise renkleri gerekçe gösterilerek cezaevine alınmadı.

Eğitim Sen, 872 okulda vaka tespit edildiğini, 774 sınıfın kapatıldığını belirterek, “Tedbirler hızla hayata geçirilmezse bu oranlar daha fazla yükselecektir” açıklaması yaptı.

Karakolda ölen Birol Yıldırım’ın davasında polisler gazeteci Canan Coşkun’u tehdit etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi, yayınladığı videoda tacizi itiraf eden Celal Şengör hakkında soruşturma başlattı.

Gaziantep’in Nizip ilçesinin AKP’li Başkanı, eski milletvekili Mehmet Sarı, fabrikasının önünden geçen aydınlatmalı yol yaptı.

GÜNÜN YAZARLARI

  • Kafessiz Türkiye Kampanyası Türkiye Direktörü Emre Kaplan, 2021 Yumurta Takip Raporu'nu #dokuz8'e yazdı: “Kafessiz Türkiye”, ama nasıl?
  • Gazeteci Bekir Güneş, milli takım teknik direktörlüğü görevine Stefan Kuntz'un getirilmesini yorumladı: Lig için 'yerli' dayatması yapan TFF'nin 'yabancı' hoca tercihi!

GÜNÜN DİĞER GELİŞMELERİ

  • Ankara'da uyuşturucu satıcılarına yönelik kapsamlı operasyonda, toplam 290 kişi gözaltına alındı.
  • Rusya’daki Perm Devlet Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik silahlı saldırı düzenleyen saldırgan, 8 kişiyi öldürdü.
  • CHP eski Milletvekili Şahin Mengü, evinde düştükten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mengü, 73 yaşındaydı.
  • Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilajın Kasım ayında tekrarlanabileceğini söyledi.
  • Türkiye, Yunanistan'ın Girit'in doğusunda faaliyet gösterecek araştırma gemisine yönelik NAVTEX'ine karşı, itiraz NAVTEX'i yayınladı.
  • Türkiye, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de kirliliğe karşı harekete geçti, Trabzon’da temizlik çalışması yapıldı.
  • 73’üncü Emmy Ödülleri gecesine 11 dalda ödül alan The Crown ve The Queen’s Gambit dizileri damga vurdu.
  • TBF eski Başkanı Harun Erdenay, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.