Yerel gazeteciler, kentlerde yaşanan son gelişmeleri Gazeteci Bekir Güneş'in sunduğu dokuz8YEREL Programı'nda paylaştı.

Van'da AKP'de görevden almalar yaşanırken, Antalya'da taleplerini yineleyen sağlık çalışanlarının eylemlerine devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan Bursa'da sanayicilerin doğal gaza yüzde 48 oranında yapılan zamma tepkisi de diğer önemli bir başlık olarak öne çıktı.

"AK PARTİ'DE 5 İLÇE BAŞKANI DAHA GÖREVDEN ALINABİLİR"

GazeteVAN Genel Yayın Yönetmeni Arif Karakaş, bölgede seçim çalışmalarının başladığını ve seçim atmosferine girildiğini belirterek, "Erciş AK Parti İlçe Başkanı Nedim Sağlam görevden alındı. 5 ilçe başkanının daha görevden alınacağı söyleniyor" bilgisini paylaştı.

Karakaş ayrıca, bölgedeki genç yurttaşların intiharlarına dikkat çekti ve "Van'da intihar vakalarında bir artış var. İki günde iki genç arkadaşımız yaşamına son verdi. Bu konunun araştırılması gerekiyor" dedi.

" 223 ÖĞRETMEN VE 471 ÖĞRENCİ COVİD-19'A YAKALANDI"

Gaziantep'ten Ali Vefa Yurdal da, kentte koronavirüs salgınındaki son durumu aktardı ve okullardaki tablonun ağırlaştığına dikkat çekti:

"Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı'nın açıkladığına göre; 40 okulda 223 öğretmene Covid-19 teşhisi konmuş, 471 öğrencinin de testi pozitif çıkmış."

SANAYİCİLERDEN DOĞAL GAZ ZAMMINA TEPKİ

Bursa'dan Cevriye Coşkun Kayış ise, doğal gaz zamlarına yönelik sanayicilerin ve yurttaşların tepkilerini aktardı:

"Doğal gazda sanayi abonelerine yönelik yüzde 48 oranında yapılan zam Bursa'da büyük tepki çekti. Sanayiciler 'Bu kış donduk. Üretim yapamayacağız' diyor."

23 KASIM'DA İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YÜRÜYÜŞ

Antalya'dan Sabri Kırdar da, sağlık çalışanlarının başlattığı eylemin sürecini ve taleplerin yinelendiğini kaydetti:

"Hekimler taleplerinin göz ardı edilmesi nedeniyle eylemlilik süreci başlattı. 23 Kasım'da İstanbul'dan Ankara'ya bir yürüyüş yapılacak ve 27 Kasım'da da bu eylem süreci sona erecek."