Akhisar Demokrasi Platformu çağrısı ile demokratik kitle örgütleri dün Tahir Ün Caddesi girişinde toplanarak Öğretmenevi'ne kadar yürüdü. 


Akhisar Çevre Derneği, Akhisar Emek Partisi, Akhisar Sol Parti, Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi, Akhisar Emekli Sen, Akhisar Eğitim Sen, Akhisar Alevi Kültür Derneği, Kadın Derneği, Sağlık Emekçileri Sendikası, Halkevi ve yurttaşların katıldığı eylemde “Susma haykır zamlara hayır”, “zam zulüm işkence işte AKP”, “zamlara hayır ücretler arttırılsın”,  “insanca yaşamak istiyoruz” sloganları atıldı. 


Ayrıca Akhisar'daki zeytin ağaçlarının dökülmesi ve Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimiyle ilgili de basın açıklaması yapıldı. 


“AKP 21 YILLIK YAĞMA DÜZENİNİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR”


Öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasını  Akhisar Emekli Sen Başkanı Aziz Balcı okudu. Balcı, “15 Temmuz gecesi başlayan zamların emekçilerin başına yağan doluya dönüştüğünü vurgulayarak, devletin kasanında para bırakmayan hükümetin vergilerle halkın yoksulluğunu daha da derinleştirdiğini ifade etti. 
“AKP iktidarı milli dayanışma paketi adı altında 21 yıllık yağma düzenini devam ettirmek istiyor” diyen Balcı şunları dile getirdi “Seçimlerden önce “durun, bekleyin, sabredin, refah payından hakkınızı alacaksınız” diyen tek adam yönetiminin maskesi düşmüştür ,işçinin cebine gireceğini söyledikleri 500 dolar daha verilmeden yalan olmuştur ,tıpkı ek ödeme ile 7 bin 500 lira olan 15 milyon emeklinin maaşına yüzde 25 arttı yalanı gibi.  Ağır ve kötü ekonomik gidişin yükü sırtımıza yıkılmıştır, bu koşullarda 15 milyon emekli görmezden gelinmiş, işçi ve memur çalışanlara farklı emeklilere farklı oranlar uygulanmıştır. Aynı koşullarda yaşayan emekliler ve aileleri ücret artışı ve seyyanen yapılan iyileştirmeleri talep etmektedir. Türkiye'de yaşayan emekçi ailelerin yüzde yetmiş den fazlası temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. 
Temel gıda ürünleri, konut maliyeti, yakıt maliyeti, borç ödeme-azaltma maliyetlerindeki artışlar nedeni ile emekçi aileler bu harcamaları karşılayamıyorlar. 
Bu ülkede çalışarak kazanmak mümkün değil, çalışarak bir ev bir araba almak hayal haline geldi. Bırakın asgari ücretliyi 30 yıllık devlet memuru, emekli ikramiyesi ile bir ev bir araba alamıyor.  


“ÜLKE KAYNAKLARINI SATARAK PARA BULMAYA ÇALIŞIYORLAR”


Dar gelirli den aldığınız vergileri, bir avuç yerli ve yabancı sermayeye teşvik olarak aktarmaktasınız, 2023 ek bütçesi' nde MTV(Motorlu Taşıtlar Vergisi) zammı ile toplanmak istenen 32 milyar TL, bu tutarla birlikte beşli çeteye aktarılan para 40 milyar TL 'dir. Kolin ve Limak başta olmak üzere sermaye kuruluşlarının deprem harcamaları vergiden düşürülüyor ya da doymak bilmeyen karşı hırsları için doğamızı katletmelerine izin veriyorlar. Bu ülkenin işçileri ve emekçilerinin birikimlerini, kültürünü, kazanımlarını, satılmayan elde kalan son topraklarını liste yapıp kime satarım diye o ülke senin bu ülke benim diye dolaşıyor, ülke kaynaklarını satarak para bulmaya çalışıyorlar. 
“Biz” diyor “neyin satılıp neyin satılmayacağını iyi biliriz”, evet çok doğru sizin en iyi bildiğiniz özelleştirme yapmak, biz bu ülkenin emekçileri şunu çok iyi biliyoruz ki özelleştirme, işsizlik ve zamlar olarak bize yansıyor.


“İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ”


İktidarları boyunca 300 'e yakın özelleştirme yaptılar, halka ise sefalet bir yaşamı reva gördüler. Ülkenin farklı yerlerinde, farklı iş kollarında örgütlü ve örgütsüz olmak üzere halkın tüm kesimi bu koşullardan etkilenmiş ve memnuniyetsizliklerini belirtmek için alanlara çıkıyor, biz de bugün ülkenin farklı yerlerinde tepkilerini dile getiren  işçisi, memuru, emeklisi ile birlikte sefalet ücretine hayır, zamlar geri çekilsin diye burdayız. Saldırılar aynı yerden, sorunlarımız aynı bu nedenle hep birlikte taleplerimiz ile mücadeleye çağırıyoruz. İnsanca yaşamak, onurlu yaşam istiyoruz. Vergide adelet istiyoruz. Az kazanan dan az, çok kazanan dan çok vergi diyoruz. Zamlar geri çekilsin, insanca yaşayacak ücret istiyoruz.” 

Çevre ve doğa için hazırlanan basın açıklamasını  ise Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak okudu.