İleri Haber'de yer alan habere göre Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nda yangına müdahale etme bahanesiyle ağaç kesilmeye başlanmasına karşı İkizköylüler bölgeye akın etti.

BÖLGE HALKI TEPKİLİ

Akbelen'de termik santrale kömür aramak için yapılmak istenen ağaç kesiminin direnişle durdurulmasının ardından halkın nöbet eylemi sürüyor. Bu sabah ormana giren kesim ekipleri, Işıkdere bölgesinden kesim işlemine başladı. Yangının olmadığı bölgede ağaçların yangını önlemek için kesildiği iddia edilirken, bölge halkı kesimin yapıldığı bölgeye gelerek tepki gösterdi.

KÖYLÜLER YOLU KAPATTI

Bölgede kesim yapılan alana iş makinelerinin getirilmesi girişimine karşı köylüler yolu kapattı.

NE OLMUŞTU?

740 dönümlük Akbelen Ormanı'nın kesilmemesi için aylardır ormanda nöbet tutan İkizköylüler, ormanın Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından YK Enerji A.Ş.'ye verildiğini öğrenmişti. Milas'taki termik santrale kömür temin etmek için maden yapılmak istenen ormanda, ekolojik dengenin ve geçim kaynaklarının yok edilmesini istemeyen doğa savunucuları, Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) karşı dava açmıştı.

Mahkeme, idarenin savunmasını aldıktan sonra, ormanda bilirkişi incelemesi yapılmasına karar vermişti. Ancak hukuki süreç devam ederken, ormanda ısrarla kesim yapılmasına tepkili olan yöre halkı, OGM yetkilileri hakkında da geçen günlerde "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. İkizköylülerin tepkisi üzerine bölgede kesim durdurulmuştu.