urban Bayramı arefesinde bankacılık sisteminde yaşanan sorunlar kullanıcılara güç anlar yaşattı. 9 günlük tatil öncesi yarım gün çalışılan arefe gününde Akbank üst üste mesai saati düzenlemesi yaptı, müşterilerinden özür diledi. Akbank, önce "sistemlerindeki yoğunluk, yavaşlama ve aksamalar yaşadığını" açıkladı ve müşterilerinden özür diledi. Ardından bankadan "şube çalışma ve EFT saatlerinin 15.00'e kadar uzatıldığı" açıklaması geldi. Sorunlar devam edince bu kez işlem süresi 16.00'ya kadar uzatıldı. Müşterilerinin sisteme giriş yapmasını engelleyen bir sorun yaşayan Akbank mobil bankacılık sistemi, müşterilerine uzun süre hata verdi.

Akbank müşterileri tatil öncesi mobil bankacılık sisteminde yaşadıkları sorunları sosyal medyada gündeme getirdi. Akbank’ta yaşanan ve saatlerdir devam eden sorun Twitter’da #Akbank etiketini ilk sıraya taşırken, banka müşterileri tepkilerini dile getiren paylaşımlarda bulundu. Akbank sosyal medya ekibi de bazı müşterilerin paylaşımları altına sorun hakkında bilgi veren paylaşımlar yaptı.

GEÇEN YIL DA ÇÖKMÜŞTÜ

Akbank geçen yıl da 43 saatlik bir kesinti yaşamış, banka müşterilerinin uzun süre mağdur olmasına neden olmuştu. Akbank 6 Temmuz 2021'de yaşanan aksaklık da sosyal medyada gündeme oturmuştu. Akbank, geçen yıl bu vakitler yaptığı açıklamada "Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz" demişti.