Eskişehir'de 1946 yılında doğan Ahmet Ataç, Maarif Koleji'nden öğrenim gördü. 1969 yılında İstanbul Diş Hekimliği Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Daha sonra serbest diş hekimi olarak çalışmaya başladı. 

1986 yılında Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik illeri Diş Hekimleri Odası Başkanı seçildi ve 1994-1999 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mediko-Sosyal Öğrenci Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev yaptı.

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde DSP listesinden Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ataç, 2004 yılına kadar bu görevde kalmıştır. 29 Mart 2009 seçimlerinde DSP'den tekrar Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı seçildi.

Ataç,2011 yılı Şubat ayında CHP'ye katılıp 2014 yılında tekrar seçilerek Belediye Başkanlığı görevine devam etmiştir. Ataç, bu görevini hala  sürdürmektedir.

Tepebaşı Belediyesi, Ahmet Ataç'ın önderliğinde birçok farklı ve başarılı projeye imza atmıştır, bunlar arasında Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Ulusal Sanat Çalıştayı, Enerji Etkin Bina projeleri, spor kompleksleri, çocuk sağlığı merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri gibi birçok önemli çalışma bulunmaktadır.

Ahmet Ataç. Evli ve üç çocuk babasıdır.