Haber: Atilla Yoğurtçu

Altıeylül İlçesi'nin kırsal mahalle muhtarları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ı ziyaret etti. Başkan Akın, "Köylerimize yönelik hizmetleri planlarken öncelikle muhtarlarımızla istişare edip fikirlerini alacağız. Çünkü muhtarlarımız ve köylerimiz bizim için son derece değerlidir" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, belediye binasında Altıeylül İlçesi'nin kırsal mahalle muhtarlarını ağırladı. Muhtarlara "en değerli varlıklarımız" diyen Başkan Akın, on yıllar boyunca biriken sorunların farkında olduklarını ve hepsini çözeceklerini vurguladı. Başkan Akın, sadece son yerel seçimler öncesinde değil, 10 yıl boyunca Balıkesir'in ilçelerini ve kırsal mahallelerini gezerek sorunları tespit ettiğini belirtti. "Artık buradayız. Muhtarlarımıza ve köylere büyük önem veriyoruz. Her zaman yanınızdayız" şeklinde konuştu. 

Başkan Akın, köylerin ulaşım sorununu yeni oluşturacakları otobüs hatlarıyla çözeceklerini söyledi. "Köyde yapılacak her iş için önce muhtarların görüşü alınacak ve ona göre hareket edilecek" diyen Akın, sosyal yardımların da tüm mahallelerde muhtarlar aracılığıyla dağıtılacağını ifade etti. Su sıkıntısı yaşanan ve arıtma ihtiyacı olan mahallelerin raporlarını istediğini dile getiren Başkan Akın, sorunların hızla çözülmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti. Ayrıca, köylerin tarla yollarının düzenlenmesi ve mezarlıkların bakımı için talimatlar verdiğini ve "insan ayırma, köy ayırma" olmadığını vurguladı.