Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Agence France – Presse (AFP) Türkiye ofisi arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, büronun kapısına grev kararı asıldı. 

Büronun kapısında açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökan Durmuş, AFP ile 3 aydan fazla bir süredir görüşme halinde olduklarını belirterek işverenlerin "alay eder" gibi tekliflerle masaya geldiklerini söyledi. AFP Türkiye ofisinde çalışanların fahiş bir ücret talep etmediklerini aktaran Durmuş, "Sadece enflasyon karşısında ücretlerini korumaya çalışıyorlar. 1 veya 2 hafta gibi bir süre içerisinde olumlu bir adım atılmasını bekleyeceğiz, eğer olumlu adım atılmaz ise grev uygulamasına başlayacağız. AFP Türkiye ofisinden artık haber geçmeyecek. Gerçek enflasyon rakamları karşısında arkadaşlarımızın ücretleri korunsun" dedi. 

‘TALEPLERİMİZ GAYET MAKUL’

AFP Genel Temsilciliğine çağrı yapan Durmuş, "Uçuk rakamlar istemiyoruz. Taleplerimiz gayet makul. Sizin açınızdan da karşılanamayacak talepler değil. O yüzden biran önce taleplerimize kulak verin ve bu sözleşmeyi imzalayın" diye konuştu.

Açıklamanın ardından AFP Türkiye bürosunun kapısına grev kararları asıldı.