Afganistan yönetimi, dün ülkenin Paktika vilayetinin Margha bölgesi ve başkent Kabil'de meydana gelen patlamalarla ilgili Pakistan'ı suçladı. Afganistan Savunma Bakanlığı, saldırıları "eşi benzeri görülmemiş ve şiddetli" olarak nitelendirerek, patlamaların sorumlusunun Pakistan olduğunu ileri sürdü.
PAKİSTAN'DAN TEPKİ
Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Afganistan, Pakistan'a karşı bir operasyon üssü olarak kullanılıyor ve bunun kanıtları mevcut. Pakistan halkının can ve mal güvenliğini korumak için gerekli önlemler alınacak" ifadelerini kullandı.
KABİL'DEKİ PATLAMA DETAYLARI
Afganistan yönetimi sözcüsü Zabihullah Mücahid, dün akşam sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Kabil şehrinde patlama sesi duyuldu ancak kimsenin endişelenmesine gerek yok, her şey yolunda" dedi. Mücahid, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve şimdiye kadar herhangi bir hasarın rapor edilmediğini belirtti.
Yerel medya kuruluşu Tolo News, Kabil'de şiddetli patlama ve insansız hava aracı seslerinin duyulmasının ardından kentin doğusundaki Abdul Haq Meydanı'nın trafiğe kapatıldığını aktardı. Dawn gazetesi ise ismi belirtilmeyen kaynaklara dayanarak, Abdul Haq Meydanı bölgesinde bir aracın vurulduğunu bildirdi.





