Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında  AYM üyelerine dair açıklamaları soruldu. Tunç, şöyle yanıt verdi:

"Tüm mahkemeleriz Anayasamıza bağlı. Anayasa değişmedikçe bu hükümlerin uygulanması lazım. Anayasa'nın bazı maddelerine bağlı bazı maddelerine bağlı olmaması söz konusu olmaz. Tüm mahkeme kararları da bağlayıcı. Anayasa mahkemesinin de uygulamak zorunda olduğu Anayasa maddeleri var"

Bahçeli'den AYM üyelerine: Kara cübbeli işbirlikçiler Bahçeli'den AYM üyelerine: Kara cübbeli işbirlikçiler

ATALAY TAHLİYE EDİLECEK Mİ?

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğu hakkında AYM'nin verdiği ikinci ihlal kararı hakkında da Tunç, "İkinci bir ihlal kararı söz konusu oldu. Gerekçeli karar açıklanınca ilgili mahkemeler kararı verecektir" dedi.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Tunç, 30 Kasım'da otomobiliyle moto kurye Yunus Emre Göçer'i katleden ve yurt dışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hasan Şeyh Mahmud ile ilgili de şunları dile getirdi:

"Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu yakında zamanda Türkiye'ye gelip ifade verecektir"

HÜDA-PAR AÇIKLAMASI?

Tunç, Hüda-Par'ın TBMM'de özerkliği tartışmaya açmayı teklif etmesine, "Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir" ifadeleriyle yanıt verdi.