Haber:Hülya Kılınç 

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 06 Eylül 2022 günü reddettiği 43 yaşındaki direksiyon öğretmeni Önder Lafçı tarafından vurularak ağır yaralanan ve 47 gün sonra hayatını kaybeden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ün duruşması bugün Manisa 1. Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  

Duruşmaya Hilal Kırgöz'ün annesi Zeynep Kırgöz, babası Veysel Kırgöz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Şube Başkanı Semiha Hasgör ve CHP'li kadınlar katıldı. 

MAHKEME 30 KASIM'A ERTELENDİ

Tabancayla yaraladığı 21 yaşındaki Hilal Sultan Kırgöz'ün 47 gün sonra hayatını kaybetmesine ilişkin hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan tutuklu sanık Önder Lafçı'nın da hazır bulunduğu duruşmada, dosyanın tekrar incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu gönderilmesine karar veren Mahkeme, duruşmayı 30 Kasım 2023 tarihine erteledi. 

ACILI ANNE TÜM KADINLAR İÇİN ADALET İSTEDİ 

Mahkeme çıkışı Manisa Adliye binası önünde açıklama yapan Hilal Kırgöz'ün annesi Zeynep Kırgöz, kızı ve tüm kadınlar için adalet istedi. “Kızlarımızın, kadınlarımızın korkmadan sürücü kurslarına yazılabilmeleri için adalet istiyorum”diyen gözü yaşlı anne şunları söyledi “Başka anne babaların çocuklarını korkmadan sürücü kurslarına gönderebilmeleri için adalet istiyorum. Bir nebze bizim yüreğimizin soğuması için adalet istiyorum.” 

WhatsApp Image 2023-09-28 at 18.50.07

“RAPORA GÖRE SANIK AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALACAK”

Kırgöz'ün Avukatı Yalçın Arcak, gitmekte olduğu sürücü kursunun öğretmeni tarafından katledilen Hilal Kırgöz için adalet arayışının bir yıldır devam etmekte olduğunu söyledi. Sanık hakkında birden çok yargılamanın bulunduğuna işaret eden Arcak, bugün görülen duruşma ile ilgili şunları söyledi “Adli Tıp Kurumu  Hilal'in ölümünün ateşli silah mermi şekilde yaralanmasına bağlı omur kırığı ile birlikte yaralanması bu nedenle yatalak kalma ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana gelmiş olduğu demek suretiyle net bir şekilde Hilal'in 6 Eylül 2022 tarihinde maruz kaldığı ateşli silah mermi çekirdeği yaralanması ile ölümü arasında ilgi ağının bulunduğunu kabul etmek suretiyle rapor gönderdi. Bu rapora göre kişi ağırlaştırılmış müebbet cezası  alacak çünkü tasarlayarak kasten  bir şahsı öldürmek. Fakat sanık müdafinin yaptığı itirazlar ve mahkeme heyetinin kafasındaki soru işaretleri nedeniyle dosya tekrar inceleme yapılması için adli tıp kurumuna gönderildi. 30 Kasıma ertelendi duruşma. Raporun gelmesi bekleniyor.”

WhatsApp Image 2023-09-28 at 18.49.26

NE OLMUŞTU?

Manisa'da bir sürücü kursunda eğitmenlik yapan 43 yaşındaki Önder Lafçı, 6 Eylül günü öğle saatlerinde, daha önce direksiyon kursu verdiği 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ün evinin önüne geldi. Lafçı, bu sırada evden çıkan Kırgöz'ü, zorla hafif ticari aracına bindirmek istedi. Kırgöz direnince Lafçı, kadının başına tabanca dayadı. Çevredeki mahallelilerin müdahalesi üzerine arbede çıktı. Önder Lafçı, arbededen faydalanıp kaçmaya çalışan Kırgöz'ü, tabancayla sırtından vurdu.
Hilal Sultan Kırgöz yere yığılırken, Lafçı ise yoldan geçen bir kamyonetin kasasına binerek kaçtı. Merkezefendi Hastanesi'ne kaldırılan Kırgöz, buradaki ilk müdahalenin ardından da Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne sevk edildi. Kırgöz, burada bir hafta yoğun bakımda tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Daha sonra Kırgöz'ün sırtındaki kurşun  Şehzadeler ilçesindeki bir özel hastanede yapılan ameliyatla çıkartıldı. Tedavisine burada devam edilen Hilal Sultan Kırgöz, vurulduktan 47 gün sonra yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti.