ABD’nin önde gelen bankalarından Well Fargo, dolar/TL kuruna ilişkin öngörüsünü yineledi. ABD’li dev banka 2025 yılında doların 30 TL’nin altına düşeceği tahmininde bulundu.

Banka, ABD dolarının Türk Lirası karşısında bu yıl zirveye ulaştığını ve 2025’te 30 TL’nin altına ineceğini öngördü.Well Fargo, 2024’ün başında Türk Lirası’na ilişkin uzun vadeli ihtiyatlı iyimser bir bakış açısı benimsemişti. Yerel seçimlerin geride kalması ve politik ve ekonomik ortodoksiye bağlılığın devam etmesiyle birlikte, Türk Lirası’na ilişkin uzun vadeli yapıcı görüşünü “artan bir inançla” yineledi.

TCMB’nin sıkılaştırma döngüsüne başlamasından bu yana piyasa katılımcıları Türk varlıklarına olumlu tepki verdiğinin belirtildiği açıklamada, yerel seçimler öncesinde mevcut olan siyasi belirsizliği azaltarak dolar primini düşürdüğü ifade edildi.

Açıklamada lira için, yerel siyasi dinamiklerin iyileşmesi, güvenilir para otoritesinin bağımsızlığı ve Türkiye’nin demokratik sistemine müdahale edilmemesi zaman içinde daha güçlü bir para birimi ile sonuçlanacağı vurgusu yapıldı.

Wells Fargo, Türk Lirası için yapıcı görüşünü bu kez daha yüksek bir inançla yineledi ve Türkiye’nin para birimi sorununun en kötüsünün muhtemelen geçmişte kaldığına vurgu yaptı.