ABD, Sri Lanka'daki Colombo Limanı'nda derin su taşımacılığına uygun yeni bir konteyner terminalinin inşası için 553 milyon dolar yatırım yapıldığını açıkladı.

ABD'nin Uluslararası Kalkınma Finans Kurumu (DFC), Sri Lanka'nın güneybatısındaki Colombo Limanı için ayrılan; yarım milyar doları aşan özel yatırımın detaylarını paylaştı.

Açıklamada, 553 milyon dolarlık özel yatırımla Colombo Limanı'ndaki derin su taşımacılığı Batı Konteyner Terminali'nin nakliye kapasitesinin artırılacağı bildirildi.

DFC Üst Yöneticisi (CEO) Scott Nathan, projeyle Sri Lanka'ya "devlet borcunu artırmadan" değer katmanın ve ABD'nin Hint-Pasifik'teki müttefikleri içindeki pozisyonunu güçlendirmenin hedeflendiğini vurguladı.

DFC, 2021'den bu yana tam kapasiteye yakın faaliyet gösteren Colombo Limanı'nın geliştirilmesiyle Bengal Körfezi'ndeki büyüyen ekonomilerin ihtiyaçlarını karşılanacağını belirtti.

Projenin yerel ortakları arasında, Sri Lanka merkezli John Keells Holding ve Hindistan merkezli Adani Ports & Special Economic Zones Limited de bulunuyor.

Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi ile rekabet etmek için 2018'de kurulan DFC, gelişmekte olan ülkelere özel yatırımları taşıyarak ABD dışişleri politikasını ilerletmeyi amaçlıyor. (AA)