ABD Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Kanada'ya yapılması planlanan büyük bir askeri satış anlaşmasını duyurdu. Anlaşma, ABD Dışişleri Bakanlığının onayından geçti.
SATIŞIN KAPSAMI VE DETAYLARI
DSCA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kanada'ya yönelik olası satışın toplam değerinin 2,68 milyar dolar olduğu belirtildi. Satış paketinin, tatbikat bombaları, fünye sistemleri, test ekipmanları, yedek parçalar ve teknik destek gibi hava saldırı silahları ve ilgili ekipmanları kapsadığı ifade edildi.
Açıklamada, bu satışın Kanada'nın mevcut havadan saldırı yeteneklerini geliştirmesine ve güçlendirmesine yardımcı olacağı, aynı zamanda NATO müttefiki olarak ortak savunma hedeflerine katkı sağlayacağı vurgulandı. Anlaşmanın, bölgedeki güvenlik istikrarına destek olması ve ABD'nin dış politika ile ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmesi bekleniyor.
Söz konusu satışın, Kongre onay sürecinin ardından nihai hale geleceği bildirildi. Bu tür anlaşmalar, ABD yasaları uyarınca Kongre'ye bildirilmekte ve belirli bir inceleme sürecinden geçmektedir.