ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon planları ile Demokratik Suriye Güçleri Komutanı Mazlum Abdi’nin “Suriye Türk jetlerine karşı hava savunma sistemi kullanmalı” sözlerine dair; "Müttefiklerimiz ile özellikle müttefikliğin gereklerinin nasıl olacağı konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’nin F-16 programına daha fazla bütçe ayırması gerekiyor. Bu tür konular kamuoyu önünde konuşabileceğimiz ayrıntılar değil” yorumunu yaptı.

"SORUNLAR SİYASİ YÖNTEMLERLE ÇÖZÜLMELİ"

Rûdaw'ra yer alan habere göre Price, “Suriye’nin kuzeyindeki askeri hareketlilik ve şiddetin yoğunlaştırılması ve  özellikle buradaki sivillere etkisinden endişelerimizi ilettik" dedi. . Ateşkes hatlarının korunmasından yana olduklarını ve şiddettin tırmandırılmasına karşı çıktıklarını belirten Price, "Taraflar ateşkese ve Suriye’nin istikrarına saygı göstermeli. Sorunlar savaş ile değil siyasi yöntemlerle çözülmeli” ifadelerini kullandı.

PRICE'TEN "IŞİD" UYARISI

Ned Price, Türkiye'nin 2019'da verdiği taahhütlere uymasını da isterdi ve "Suriye’nin kuzey doğusuna yönelik her türlü operasyonun durdurulması da dahil taahhütler yerine getirilmeli. Askeri bir hareketlilik  ateşkese, IŞİD terör örgütüne karşı mücadele misyonuna ve Suriye’deki istikrara zarar verir” diye konuştu.