Mağaza Market-Sen 81 Kite Club Çalışanları Koordinasyonu bir açıklama yaparak, hak ettikleri ücretlerini alamayan işçilerin kazanım elde ettiklerini duyurdu.

Koordinasyon, açıklamasında 81 Kite Club isimli mekanda maaşları ve fazla mesaileri ödenmeyen iki genç işçinin ücret ödemelerini aldıklarını açıklarken, açıklama metninde "İşçiler ücretlerini istediğinde 'sizin sahibiniz Muharrem Gündüz' diyen patron Kaan Gürgenç bilsin ki işçilerin fazla mesai haklarını da kuruşu kuruşuna alacağız" ifadeleri kullanıldı.

"1  AYLIK MAAŞ VE MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENMEDİ"

Balıkesir Ayvalık’taki 81 Kite Club’da çalışmak için Çanakkale’den Ayvalık’a taşınan 2 genç işçi, seslerini sosyal medyada duyurmuştu. İşçiler günlük 17-18 saat mesailerde, sigortasız ve güvencesiz çalışmaya zorlandıklarını açıklamış; mekanın sahibi olan Borusan Holding eski CEO’su Kaan Gürgenç’in 1 aylık maaş ve fazla mesai ücretlerini ödemediklerini söylemişti.

Mağaza Market-Sen, konunun sosyal medyada duyulmasının ardından işçilerle iletişime geçti. Sendika bugün yaptığı açıklamada patronlar ile yapılan görüşmeler sonucunda işçilerin gasp edilen maaşlarının yatırıldığını ancak fazla mesai ücretlerinin ödenmediği ifade edildi.

photo_2023-07-07_13-54-40

“HİÇBİR EMEKÇİNİN HİÇBİR PATRONDAN DİLEYECEĞİ TEK BİR ÖZÜR BİLE YOKTUR”

Patron Kaan Gürgenç, sendikamızla yaptığı ilk görüşmede gasp ettiği hakları ödemek için önce işçilerin “özür dilemesini” istedi. Ardından ise “sorunun iletişim problemlerinden olduğunu” yazan bir metnin paylaşılması karşılığında işçi maaşlarını ödeyeceğini söyledi.

Mağaza Market-Sen, yayınladığı açıklamada patronun tutumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir emekçinin, hiçbir patrondan dileyeceği tek bir özür bile yoktur. Plaj kulübünde bir gecede on binlerce para kazanan patron Kaan Gürgenç, iki emekçinin hakkını ödememeyi bir ‘itibar zedelenmesine’ dayandırdı. Bu geçersiz bahanenin karşısında biz söyleyelim: İşçi ücreti ödemeyen hiçbir patronun itibarı kalmayacak.”

Mağaza Market-Sen tarafından açıklamanın tamamı şu şekilde:

81 Kite Club’tan İşçilerin Maaşlarını Aldık
Tüm Haklarını da Alacağız

Sosyal medyada yapılan bir paylaşım ile iki genç işçinin Balıkesir Ayvalık’ta yer alan 81 Kite Club’tan hakkını alamadığını öğrendik. Borusan Holding eski CEO’su Kaan Gürgenç’in sahibi olduğu 81 Kite Club isimli mekanda sigortasız, günde 17-18 saatlik mesailerde çalıştırılan emekçilerle, sendikamız Mağaza Market-Sen hızla birliğini sağladı. İşverenler ile yaptığımız görüşmeler sonucunda taraflar arasında sulh yolu ile büyük oranda çözüme varıldı. İşçilerin maaşlarını bugün aldık ancak fazla mesaileri ödenmedi.
Patron Kaan Gürgenç, önce işçilerin özür dilemesi karşılığında ücretlerini ödeyeceğini söyledi. Ardından ise “sorunun iletişim problemlerinden olduğunu” yazan bir metnin paylaşılması karşılığında işçi maaşlarını ödeyeceğini söyledi.

Hiçbir emekçinin, hiçbir patrondan dileyeceği tek bir özür bile yoktur. Plaj kulübünde bir gecede on binlerce para kazanan patron Kaan Gürgenç, iki emekçinin hakkını ödememeyi bir “itibar zedelenmesine” dayandırdı. Bu geçersiz bahanenin karşısında biz söyleyelim: İşçi ücreti ödemeyen hiçbir patronun itibarı kalmayacak.

İşçiler ücretlerini istediğinde “sizin sahibiniz Muharrem Gündüz” diyen patron Kaan Gürgenç bilsin işçilerin fazla mesai haklarını da kuruşu kuruşuna alacağız.

Bu süreç sonunda birkaç konunun altını çizmek istiyoruz. Çünkü çalışıp hakkını alamamak, şu an tüm işçilerin sorunudur.

Patronlar, işçileri ve işçilerin sendikalarını, örgütlerini dikkate almayı öğrenecekler. Nerede hak yeniyorsa orada mücadele başlayacak.

Patronlar maaş ödemeden işçi çalıştırmayı olağan bir işleyiş olarak anlatıyorlar. Ancak ücreti ödenmeyen çalışmaya işçilik değil kölelik denir. Biz bunu ortadan kaldıracağız. Patronlar çalıştırdığı her işçinin hakkını gününde verecek.

Reklam olarak pazarlanan şirket "kurumsallıklarının" hak yiyerek sürmeyeceğini tüm patronlar öğrenecek. Bu gerçeği tüm topluma göstereceğiz.

Mağaza Market-Sen hakkı yenen, mücadele etmek isteyen tüm işçilerin sendikasıdır. Sesini, mücadelesini büyütmek isteyen tüm emekçilerle yolumuza devam edeceğiz.

Bu hak gaspının karşısında işçiler sessiz kalmadı. Biz de onların sesini mücadeleyle buluşturabildik. Sessiz kalmayan, hakkını arayan ve en önemlisi sendikalarıyla birlik olan emekçiler daima kazanacaklar.

Birlik olan işçiler her patrondan hakkını daima alacak.

Yaşasın işçilerin birliği!
Yaşasın Mağaza Market-Sen!”