Limak Holding ve İÇTAÇ’ın ortak projesiyle YK Enerji’ye kömür sağlanması için ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı ile ilgili açılan davanın duruşması bugün görülüyor. 

24 Temmuz'da ormanın 740 dönümlük bölümünün kesimine başlanmış, ardından İkizköylüler orman kesim iptali, ruhsat genişletme iptali ve açık maden ocağı işletme iptali gerekçeleriyle dava açmıştı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, mahkeme öncesi basın açıklaması düzenleyen İkizköylüler, “Akbelen’den vazgeçmiyoruz” dedi. Yaşam savunucuları ve köylüler ardından mahkemeye doğru yürüyüşe geçti.

"MİLAS SAVCILARI GÖZ YUMDU"

Avukat İsmail Hakkı Atal, alanda yaptığı konuşmada, "Akbelen direnişi, İkizköy'ün mücadelesi, Türkiye'de kanunların nasıl bypass edildiğini, kanunların nasıl uygulanmadığını en güzel gösteren örnek oldu. Kanun, '3 kilometreden fazla yakın mesafede maden çıkarılamaz' demesine rağmen, 10 metre ötede maden çıkarttılar. Milas savcıları göz yumdu, Muğla İdare Mahkemesi gözlerini kapattı. Bir an önce yargıda reform gerekli. Bu mahkemeler emir komuta zinciri altında çalışan mahkemelerdir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN ALTINI OYUYORLAR"

İkizköy’den yola çıkan köylüler ve yaşam savunucuları Milas merkezinde Bodrum’dan gelen destekçilerle buluştu. 

Burada basın açıklaması düzenleyen yaşam savunucuları, "Akbelen Ormanı, Bodrum’u besleyen su kaynaklarına sahip. Daha şimdiden Bodrum susuz kaldı. Türkiye’nin turizm merkezini susuz bırakarak Limak Holding ve İÇTAŞ Türkiye’nin altını oyuyor" dedi.