Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şireci Tekstil’de sabah saatlerinde meydana gelen iş kazası kan dondurdu. Fabrikada 10 yıldır çalışan 47 yaşındaki Murat Doğan, kollarını tarak makinesine kaptırdı.
Feci olayda iki kolunu birden kaybeden 3 çocuk babası işçi, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Doğan’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
Karaca: "Elleri, Kolları ve Hayatları Çalınıyor"
Hastaneye giderek aileyi ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, hastane önünde sert bir açıklama yaptı. Gaziantep’teki çalışma koşullarını "mezbaha düzeni" olarak nitelendiren Karaca, şunları söyledi:
"Başpınar'da neredeyse her ay ölümcül bir kaza yaşanıyor. Patronların kâr hırsı uğruna kurduğu bu düzende işçilerin emeklerinin üzerine çökmeleri yetmiyormuş gibi; elleri, kolları, parmakları ve hayatları çalınıyor."
Bakanlığa Sert Tepki: "Sorumlulardan Biri Sizsiniz"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na seslenen Karaca, daha önce verdikleri soru önergelerinin ve denetim çağrılarının geçiştirildiğini hatırlattı.
Karaca, "Bu mezbaha düzeninin denetimsizlik sonucu olduğunu defalarca dile getirdik. Bugün Murat kardeşimizin iki kolunu birden kapan bu düzenin sorumlularından biri de sizsiniz. İşçilerin canını korumak için acil denetim şarttır" dedi.
İşçilere Çağrı: "Tek Gücümüz Örgütlülük"
Başpınar işçilerine de seslenen Karaca, insanca bir çalışma yaşamı için örgütlenme çağrısında bulunarak, "Elimizdeki tek güç örgütlülüğümüzdür" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Evrensel





