İstanbul’da 46 gazeteci ve medya çalışanının mesleki faaliyetlerinden  dolayı yargılandığı davanın duruşması ertelendi. 

46 gazeteci ve medya çalışanın yargılandığı ve kamuoyunda “KCK Basın Davası” olarak bilinen davanın 25’inci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliye'si 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya yargılanan gazeteciler ve medya çalışanları katılmazken, avukatları Gülizar Tuncer, Özcan Kılıç, Hüseyin Boğatekin, Sercan Korkmaz ve Merve Turhan hazır bulundu. 

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada mahkeme, İsmet Kayhan hakkında çıkartılan yakalama emrinin infaz edilmediğini belirtti. Ardından iddia makamı ve avukatlara söz verildi. İddia makamı ve avukatlar, eksik hususların giderilmesini talep etti. 

Avukat Sercan  Korkmaz ise, gazeteciler hakkında soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Bayraktar hakkında bu soruşturma sırasındaki işlemler nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) soruşturma olduğunu anımsatarak, neticesinin dosya kapsamına alınmasını talep etti. 

Ara  kararını açıklayan mahkeme, Kayhan hakkında daha önce çıkartılan yakalama kararının beklenmesine, gazetecilerin bazı avukatlarının mazeretlerinin kabulüne karar verdi. Mahkeme bunun yanı sıra savcı Bayraktar hakkında açılan disiplin soruşturması sebebiyle HSK Genel Sekreterliği’nin gazeteciler hakkında devam eden yargılama hakkında bilgi talep ettiğini, bu nedenle duruşmanın sonucunun bildirilmesine, Korkmaz’ın Bayraktar hakkında talebinin kabulüne karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.