3F Tekstil Çalışanları imzasıyla yapılan açıklamada, Kastamonu İnebolu 3F Tekstil’de çalışan 30 işçinin, “Küçülmeye gidiyoruz” bahanesiyle ihbarsız bir şekilde işten çıkarıldığı belirtildi. Dabrikada çoğu kadın 280 işçinin çalıştığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Patronlarımız kendilerince ‘havaya giden para’ gerekçesiyle ihbar tazminatımızı vermiyor. Kıdem tazminatlarımızı ise çalıştığımız günlerin hesabını yapmadan, kendilerince belirledikleri çok daha az ücretlerle kapatmaya çalışıyorlar. Yarın gelme diyerek işten çıkarıldığımız yetmedi, SGK’dan kod 48 (devamsızlık) ile tüm haklarımızdan mahrum bırakıldık. Hiçbir gerekçe sunulmadan, bu hayat pahalılığında bir saat içinde işsiz kaldık.

Buradan 3F Tekstil Atölyesi patronlarına sesleniyoruz; siz bizim emeklerimizin üzerinden yıllardır servet sahibi olurken, bizi bir kağıt gibi dışarıya atamazsınız. Emeklerimizi, haklarımızı almadan hiçbir yere gitmiyoruz. Biz bir kağıt parçası değiliz. Enflasyon oranlarının altında paramızın pul olmasını bekleyemeyeceğiz. Bu yüzden buradan 3F Tekstil patronlarını uyarıyoruz; derhal kuruşu kuruşuna tüm alacaklarımızı ödesinler. Aksi takdirde İnebolu’nun her sokağında onların isimlerinin emek hırsızları, işçi düşmanları olarak duyulmasını sağlayacağız.

30 işçi olarak her birimizin çıkışımız yapılır yapılmaz ihbar, kıdem tazminatlarımız ve tüm haklarımızı dava sürecine bırakmadan derhal istiyoruz. Tüm kamuoyunu hak mücadelemizde bize destek olmaya davet ediyoruz. Bir arada olursak daha güçlü olacağımızı biliyoruz.”