Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenecek olan Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat ve Festivali, 25 ile 30 Ağustos günleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

Altı gün boyunca Ören, İskele ve Öğretmenler mahallelerinde yapılacak festival; panel, söyleşi, tiyatro ve dinletilerin yanı sıra her gece Taylıeli Amfi Tiyatro’da Hadise’den Gökhan Tepe’ye, Derya Uluğ’dan Buray’a kadar ünlü şarkıcıları ağırlayacak. Ören Plajı’nda düzenlenecek gençlik konserlerinde ise Gökçe’den Moğallar’a Sena Şener’den Madrigal’e Eypio’dan Flört’e kadar birçok ünlü şarkıcı ve grup, ücretsiz olarak müzikseverlerle bir arada gelecek.

Festival kapsamında sanatçı İlkay Akkaya ve “Aziz Nesin Kabare” adlı oyunuyla Levent Üzümcü Tiyatrosu da Ören Amfi Tiyatro’da Burhaniyelilerle buluşacak. Festival çerçevesinde sünnet şölenin de gerçekleşeceği etkinliklerde satranç ve briç turnuvalarıyla birlikte trap atış yarışmaları ve çocuk şenlikleri de katılımcılara sunulacak. 27 Ağustos’ta Ören meydanında düzenlenecek festivalin açılış töreninde kesilecek kurdele sonrası Ören’de kurulan sergi ve stantların da açılışı yapılacak. 

32. Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 37’ncisi düzenlenen karikatür yarışmasının eserleri de sergilenmeye başladı. Burhaniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen sergi, 3 Eylül’e kadar Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nin fuaye alanında gezilebilecek.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ilçede sanatı sevgiyle, kültürü dostlukla buluşturmaya devam ettiklerini belirterek, “Kültür sanat bizi besleyen, ümitleri yeşerten, büyüten bir olgu. Bizim olmazsa olmazımız. Her zaman, her ortamda söylediğimiz gibi; Burhaniye makus talihini sizlerin de desteğiyle yenecek. Burhaniye kültür, sanat ve turizmin başkenti olacak. Gelecek nesillerimizin sanat ve kültürle aydınlanması dileklerimi sunuyor, festivalimizin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.