İstanbul'da 29 işçinin hayatını kaybettiği 'Masquerade' isimli gece kulübünde yaşanan yangın faciasının ardından yeni gelişme yaşandı.

Beşiktaş'ta, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'ndaki 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren Masquerade isimli gece kulübündeki yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede 9 kişi hakkında ayrı ayrı 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

29 emekçiye mezar olan gece kulübünde ihmaller zinciri! İşçiler göz göre göre ölüme yollanmış 29 emekçiye mezar olan gece kulübünde ihmaller zinciri! İşçiler göz göre göre ölüme yollanmış

NELER OLMUŞTU?

Gece kulübünde 2 Nisan'da yapılan tadilat sırasında çıkan yangında 29 işçi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, kamu görevlilerinin yangında ihmallerinin olup olmadığının araştırılabilmesi için kanun gereği İstanbul Valiliğinden soruşturma izni istenmişti.

Savcılığın talebini değerlendiren valilik, aralarında dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Koray Bayraktaroğlu, Ahmet Mithat Şerbet, Yasemin Saral ve Ali Rıza Yılmaz ile ruhsatta imzası bulunan belediyedeki diğer kamu görevlileri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinde çalışan 13 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermişti.