Olayın şüphelilerin 22 yıldır firari durumda olması ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda olay şüphelileri İ.İ., M.İ., M.İ. ve F. İ. isimli şahısların olay tarihinden itibaren herhangi bir hareketlerinin olmadığı görüldü, Bunun üzerine aile fertleri incelendiğinde şüphelilerin imam nikahlı evlendikleri ve bu evliliklerden olay tarihinden sonra çocuklarının dünyaya geldiği ve aile fertlerinin İzmir Bayındır ilçesinde ikamet ettikleri tespit edildi.

Dosya kapsamı incelendiğinde şüpheli şahısların yaklaşık 22 yıldır firari oldukları, bu şahısların gerçek kimliklerini gizledikleri bilgisine ulaşıldı.

Manisa Jandarma Komutanlığı JASAT birimleri firari şahısların yakalanması için Bayındır ilçesine hareket etti. Bayındır ilçesinde yapılan saha çalışmasında şüphelilerin inşaatlarda çalıştıkları ve aileleri ile aynı ikamette yaşadıkları tespit edildi. Şüphelilerin komşularından oturdukları ikamette yaşayanların kim olduğu sorulduğunda şüphelilerin kendilerini farklı isimler ile tanıttıkları öğrenildi. Olaydaki sır perdesini indirmeye ve işlenen cinayeti çözmeye kararlı JASAT dedektifleri günlerce süren takibi müteakip şüphelilerin adreslerini belirlemeyi başardı ve düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüphelileri ele geçirdi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli Akhisar Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.