CHP’nin hazırladığı Çay Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi. Duruma tepki gösteren CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Gübreye gelen zamlar çay üreticisini tarihte yaşamadığı sıkıntılara soktu. 2022 yaş çay kampanyasının başlamasına kısa bir süre kala çay üreticisinin parası yok, alabileceği gübre yok, destek yok. 210 bin çay üreticisinin gübre alacak parası yok” dedi.

"TEKLİF REDDEDİLMESEYDİ ÖZEL SEKTÖR FİRMALARI TABAN FŞYATTAN YAŞ ÇAY ALAMAYACAKTI"

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre CHP’nin hazırladığı Çay Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, kabul edilmeyen kanun teklifinde üretici lehine çok önemli değişiklikler olduğunu söyleyerek “MHP ve AKP bu çay kanunu teklifini reddetmeseydi, özel sektör firmaları üreticiden taban fiyatın altında yaş çay artık alamayacaktı. Ama şimdi istedikleri fiyattan çay aşabilecek” diyerek duruma tepki gösterdi.

"ÇAY ÜRETİCİSİ YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLDİ"

Yeni yıl ile birlikte üst üste yapılan zamlar nedeniyle çay üreticisinin çok zor günler yaşadığını vurgulayan Deniz, yaklaşan hasat öncesinde üreticilerin bahçesine gübre koyamayacak hale geldiğini belirtti. Yaş çay alım fiyatının da açıklanmadığını da belirten Deniz, şöyle devam etti:

“Çay üreticisi yokluklara ve yoksulluğa mahkum edildi. AKP hükümetinin gübreye yaptığı zamlar sonrası 210 bin çay üreticisinin tarihte yaşamadığı çok büyük sıkıntılar çekmeye başladı. 2022 yılı yaş çay kampanyasının başlamasına kısa bir süre kala çay üreticisinin parası yok, alabileceği gübre yok, destek yok, çay kanunu yok, çay fiyatı yok. 210 bin çay üreticisinin gübre alacak parası yok” diye konuştu.