Güney Amerika ülkesi Şili'de şubat ayında en az 137 kişinin hayatını kaybettiği yangını çıkardığı iddia edilen bir itfaiyeci ve bir orman işçisi tutuklandı.

BBC'nin haberine göre, Emniyet Müdürü Eduardo Cerna şüphelilerden birinin, orman yangınlarıyla mücadeleden sorumlu Ulusal Ormancılık Kurumu'nda çalıştığını söyledi. Tutuklanan şüphelilere 'ölümle sonuçlanan kundaklama' suçlaması yöneltildi. 

'BİRBİRİYLE EŞİT MESAFEDE 4 YANGIN ÇIKTI'

Yangının yaşandığı Valparaiso'daki İtfaiye biriminden Vicente Maggiolo, yerel basına yaptığı açıklamada, "Olanlar karşısında tamamen yıkılmış durumdayız. Bu tamamen münferit bir olay. Valparaiso'ya 170 yılı aşkın süredir hizmet ediyoruz; böyle şeylere izin veremeyiz" dedi.

Savcı Osvaldo Ossandón da konuya ilişkin açıklamasında, o dönemde yaklaşık dört yangının patlak verdiğini, bunların birbirleriyle eşit mesafede olduğunu anlattı. Savcı, yangın çıkartmak için kullanılan malzemelerin şüphelilerden birinin evinde bulunduğunu, şüphelilerin diğer kundaklamalarla olası bağlantısının soruşturulduğunu bildirdi.

ŞİLİ TARİHİNİN EN ÖLÜMCÜL YANGINIYDI

Şubat ayında, Şili'nin başkenti Santiago'ya yaklaşık 122 kilometre mesafede yer alan Valparaíso bölgesi, ülkenin gördüğü en ölümcül yangınlara şahit olmuştu. Yangınlardan 16 bini aşkın kişi etkilenmiş, evler, araçlar ve bitki örtüsü kül olmuş, en az 137 kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, yangınların aynı anda çıkarıldığı, ardından sıcak hava ve rüzgarların da etkisiyle yayılmış olduğu ihtimali üzerinde duruyor.