Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koca, "1 Haziran’dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak" bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının gündeminde aşı tedariği ve aşılama planı vardı. Ayrıca bugün BioNTech aşılarının yeni sevkiyatı da Ankara'ya ulaştı. Toplantının ardından Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Aşılanma sürecine dair bilgi veren Koca, "1 Haziran’dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak" dedi. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
  • Salgının en can alıcı olduğu dönemde ülkemiz tüm aşı adaylarını faz-3 çalışmalarının ülkemizde yönetilmesi için gayret göstermiştir. İnaktif aşıyı ülkemize getirmek için 100 milyon doz anlaşması yapmıştık. 30 milyon doz aşıyı da alıp uyguladık.
  • Dünyanın en hızlı kampanyalarından birini yürüttük. Aşı üretmeyen ülkeler içinde en çok aşıyı, en kısa sürede yürüten program yürüttük. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerle devamı için karşılıklı gayret gösterdik.
  • Nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına aldık.
  • Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon doz aşı daha ülkemize ulaşacak.
  • 50 milyon doz Sputnik anlaşması için imza atmış bulunuyoruz. Bu anlaşmaya verdikleri destek sebebiyle Rus makamlarına teşekkür ederim.
  • Yerli aşımızla ilgili de son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. İnsan deneylerinin son safhası olan Faz-3 aşamasına gelmiştir. Kendi geliştirdiğimiz aşının kullanımının yaklaştığı müjdesini vermek isterim. Bu yaz ülkemizin salgının yıkıcı etkisinden kurtulacağı açıktır.