İstanbul Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılanlar, "Staj, çıraklık SGK başlangıcı olsun", "Çocuk yaşta çalıştık sigortamızı isteriz", "Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir", "Staja adalet" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

İstanbul Mitingi

Geçtiğimiz yıl meclisten geçip yasalaşmasıyla binlerce insanın yüzünü güldüren EYT düzenlemesinin ardından meslek liseleri staj ve çıraklık dönemi sigortasının emeklilik başlangıcı alınıp alınmayacağı konusu kamuoyunda konuşulan konuların başında yer alıyor. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde örgütlenerek önce 18 ilde dernek ve ardından kısa sürede Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında birleşti. Federasyon üyeleri bir kez daha İstanbul’da büyük miting organize etti.

HAKLARIMIZ ARTIK VERİLMELİDİR

Ellerinde Türk bayrakları taşıyarak çeşitli sloganlar atan grup adına konuşan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, taleplerinin, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesi olduğunu söyledi.

Bu mağduriyetin giderilmesi için de yasal düzenleme gerektiğini anlatan Bal, "Bugün burada yapılan mitingle tekrar sesimizi en gür şekilde duyuracağız. Bu yasayı buradan çıkaracağız. Biz fiilen çalıştık maaş aldık. Bu şekilde de kanuni olarak bütün haklarımızın da verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bal, “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde başlangıç kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz” 

Mitinge, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da katılarak mağdurlara hitaben bir konuşma yaptı. Miting yapılan konuşmalardan sonra olaysız tamamlandı.