Üniversite kampüslerinde demokratik değerleri teşvik etmek, toplumsal eşitsizliklerle mücadele etmek ve sosyal demokrasi fikirlerini yaymak için dayanışma içinde çalışmak amacıyla kurulan SDTF'nin çalışma alanları şöyle:

"1. Demokratik Değerlere Bağlılık

SDTF olarak, demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığımızı vurguluyoruz. Üniversite kampüslerinde bu değerleri savunarak, öğrencilerin demokratik katılımını teşvik ediyoruz.

2. Sosyal Adalet ve Eşitlik

Toplumsal eşitsizliklerle mücadele etme konusundaki kararlılığımızla, sosyal adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Eğitim, sağlık, iş imkanları ve daha fazlasında herkes için eşit fırsatları teşvik etmek amacıyla projeler geliştireceğiz.

3. Çevre ve Sürdürülebilirlik

Gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğuyla, çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlıyız. Yeşil politikaları destekleyerek, çevresel sorunlarla ilgili farkındalığı artırmayı ve çözümler sunmayı hedefliyoruz.

4. Katılımcılık ve Gençlik

Gençlerin toplumsal değişimdeki rolünü vurguluyoruz. Üniversite gençliği, değişimi şekillendiren önemli bir güçtür. Katılımcılığı teşvik ederek, gençlerin sesini duyurmasına ve etkili bir şekilde katkı sağlamasına yardımcı olacağız.

5. İşbirliği ve Dayanışma

SDTF, farklı üniversitelerden gelen sosyal demokrat gençler arasında işbirliği ve dayanışma kültürünü geliştirmeyi amaçlar. Ortak projeler, kampanyalar ve etkinliklerle bir araya gelerek güçlü bir topluluk oluşturuyoruz."

Barınma krizlerine, kayyum rektörlere, gelir eşitsizliğine, artan ulaşım ve yemekhane ücretlerine karşı örgütlenen federasyona katılmak için "www.sdtf.org.tr" internet sitesinde yer alan formu doldurmak gerekiyor.