Haber: Sabri Kırdar

Eleştirilerin odağında yeni müfredatın AKP’nin “ kindar ve dindar nesil” projesinin müfredatı olduğu, “ din ağırlıklı bir eğitim modeliyle laikliğin hedef alındığı” tespitleri yer alıyor.


LAİKLİK KARŞITI “ TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİNE” KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!


Konuya dair bir eleştiride Antalya Sol Feminist Hareket’ten geldi. Antalya Sol Feminist Hareket Sözcüsü Öykü Ağtaş; Laiklik karşıtı “ Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline” karşı mücadeleyi yükselteceklerini ifade etti.


Müfredat taslağında olan biçimiyle aile ve toplumsal cinsiyet ilişkileri medeni yasanın çizdiği çerçeveyi yok saydığını belirten Öykü Ağtaş;  Aile reisinin ve devlet yöneticilerinin hak ve sorumlulukları arasındaki bağ; fıtrat, mahremiyet, İslamiyet’te, İslam hukukunda nikahın şartları, ayet ve hadisler ışığında ele alınıyor. Bu yaklaşımla kadının çalışma hayatına girmesi, evlenme yaşının yükselmesi, çocukların ve aile büyüklerinin bakımında “aile dışı kurumların” sayısının artışı ve boşanma bir sorun olarak tanımlanırken cinsiyet kimlikleri  “fıtrat”a dayalı dini bir yaklaşımla anlatılıyor” dedi.


 BU 'REZİL MÜFREDATINIZI REDDEDİYORUZ.


Fıtrat, aile diyerek şiddet yok sayılarak meşrulaştırılıyor diyen Öykü Ağtaş; “Kadınlar 'geleneksel' rollere hapsedilmek isteniyor. Bu hamleyle eğitim sisteminde ve hayatın her alanında kadınların kazanılmış tüm haklarını yok sayan kadın düşmanı AKP iktidarı cinsiyetçiliği resmi eğitim politikası haline getirmek istiyor.  Bu topyekün saldırılara karşı feminist mücadelenin sesini her alandan yükselteceğiz. AKP'nin gerici politikalarına geleceğimizi de hayatlarımızı da teslim etmeyeceğiz. Kadınların, kız çocuklarının haklarını ve yaşamlarını yok sayan bu 'rezil müfredatınızı reddediyoruz. Karanlığın karşısında biz varız!