Web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması ve daha fazla web trafiği çekilebilmesi adına arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışmaları yürütmelisiniz.  Web sitesi sahipleri bir destek almadan SEO çalışmaları yürütebilir ancak bu süreçte sonuç almak uzun sürebilir ya da istenen sonuçlar alınmayabilir.

 Bu süreçte devreye SEO danışmanlığı girer. Web sitenize daha fazla trafik çekmek istiyorsanız öncelikle profesyonel bir SEO danışmanlığı hizmetinden yararlanmalısınız. Deneyimli bir SEO danışmanı ve ekibi web sitenizin arama motorunda iyi performans göstermesini sağlar.

SEO danışmanlığı hizmeti sayesinde daha kısa sürede sonuç almaya başlayabilirsiniz.  Sonuç alma süresi hedeflerinize, rakiplerinize, sektörünüze ve yaptığınız çalışmalara göre değişiklik gösterir. SEO danışmanlığı sayesinde ortalama 5-6 ay içinde sonuç almaya başlayabilirsiniz. Net sonuç almanız 8-12 ay arası sürebilir.

Normal şartlarda çok daha uzun sürecek SEO sonuçları danışmanlık hizmeti sayesinde yarı yarıya olacak şekilde kısalabilir.

SEO Nedir ve Neden Önemlidir?

SEO, web sitenizin Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarına ait sonuç sayfalarında daha iyi performans göstermesi için yürütülen çalışmaların tamamına verilen isimdir. Diğer ismi arama motoru optimizasyonu olan SEO site içinde, site dışında ve teknik açıdan yürütülen çalışmaları kapsar.

SEO çalışmalarında başarılı olabilmek için SEO danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz. Web sitenizdeki optimizasyon sürecinin neden önemli olduğuna da kısaca bakalım;

· Web sitenizin ziyaretçi sayısını organik olarak arttırmanızı ve arama motoru sıralamasında kalıcı yer edinmenizi sağlar.

· Hedef anahtar kelimelerde arama motoru sonuç sayfalarında en üstte yer almanıza olanak tanır.

· Web sitenizde en yüksek dönüşüm oranını ortaya çıkarır.

·  Reklam performansınızı arttırma ve maliyetsiz reklam stratejisi geliştirmeye olanak tanır.

· Kurumsal bir marka imajı yakalama ve marka bilinirliğini arttırmanızı sağlar.

· Hedef kitlenize direkt olarak erişim sağlamanıza katkı sunar.

· Sürekli reklam bütçesi harcamanıza engel olarak web sitenizin trafiğini düzenli ve organik hale getirir.

SEO çalışmaları yürütmek için profesyonel bir ekipten destek almalısınız.  SEO danışmanlığı desteği alarak daha profesyonel çalışmalar yürütebilir ve rakiplerinizi kısa sürede geride bırakabilirsiniz.

SEO Danışmanlığının Rolü

Web siteniz için SEO çalışmaları planlıyorsanız bu süreçte tek başınıza olmanız biraz yorucu olabilir. SEO dinamik bir süreçtir ve tüm optimizasyon süreçlerine hakim olmak bir web sitesi sahibi için çok zorlayıcı olabilir.

Burada devreye SEO danışmanlığı girer. Bir uzman desteği alırsanız öncelikle web sitenizin mevcut durumu SEO’ya uygunluk açısından analiz edilir. Bu süreçte hedef kitle, anahtar kelime, rakip ve teknik analizler yapılır. Web sitenizde bulunan tüm SEO hataları çalışmalar başlamadan ortadan kaldırılır.

Profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti yürüten uzmanlar sektörünüzde ve SEO alanındaki tüm trendleri ve değişiklikleri takip eder. Aynı zamanda Google algoritma güncellemelerini takip ederler. SEO danışmanlığı bu süreçte olumsuzluklara karşı hemen web sitenizin uyum sağlamasını gerçekleştirir.

SEO süreçlerinde sürekli olarak analiz yapılması ve mevcut SEO stratejisinin duruma yönelik analiz edilmesi gerekir. SEO danışmanları sürekli çalışmaları izler ve elde ettiğiniz sonuçlar ve diğer verilere odaklanarak SEO stratejinizi günceller.

Kendi başınıza yürüttüğünüz SEO çalışmalarında yanıt alma süresi uzun olabilir.  Bu noktada SEO danışmanlığı hizmetini alacaksanız yanıt süresi çok daha kısa olur. Profesyonel destek alan web siteleri hedeflerine çok daha kısa sürede ulaşabilirler.

SEO çalışmaları yürütecekseniz SEO danışmanlığının rolü her zaman önemlidir.  Bu noktada hemen profesyonel bir ekipten SEO desteği almak için harekete geçmelisiniz.

Sonuç Almaya Başlama Süreci

SEO danışmanlık hizmeti alıyorsanız 3 ay geçtikten sonra sonuç almaya başlayabilirsiniz. Sonuç almaya başlama süreci rakiplerinizin durumu, sektörünüzdeki zorluk ve anahtar kelimelerinizdeki zorluklara göre değişiklik gösterebilir.

İlk olarak belirli anahtar kelimelerde arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralara çıkmaya başladığınızı görürsünüz.  Bu aşamadan sonra artık mevcut gelişmeleri takip etmeye başlamalısınız.

SEO danışmanınız sizin adınıza düzenli olarak raporlamalar yapar.  Aylık, haftalık ve dönemlik olarak SEO analiz ve raporlama yapılır.  Düzenli raporlar sayesinde SEO çalışmalarınızın başarısını görebilirsiniz.

Bu süreçte sonuç aldığınız sayfalarda daha nitelikli stratejiler geliştirmeye başlanır ve başarısızı olduğunuz sayfalar için yeni bazı SEO stratejileri planlanarak uygulamaya konur.

SEO Stratejisi ve İyileştirmeler

SEO danışmanlığı hizmeti aldığınızda profesyonel bir SEO stratejisi geliştirirsiniz. SEO stratejiniz düzenli olarak analiz edilir ve SEO danışmanınız tarafından güncellenir. Süreç sonunda gerekli iyileştirmeler süreç içinde yapılır.

SEO danışmanınız site içi, site dışı ve teknik SEO stratejilerinizi düzenli olarak takip eder.  Daha sonra başarısız olan sayfalar takip edilir. Bu sayfalarda başarısız olmanıza yol açan nedenler belirlenir. Ardından gerekli iyileştirmeler için planlamalar yapılır. Güncellenen SEO stratejiniz ile başarılı olmanız sağlanır.

Web siteniz için bir SEO stratejisi değişikliği yapılıp yapılmayacağını anlamak için SEO danışmanlığı sürecinde profesyonel SEO analiz araçları kullanılır. Bu sayede web sitenizde rakiplerinizi geride bırakacak nitelikli SEO iyileştirmeleri yapmak mümkün olur.

Sonuçların Değişkenleri

SEO çalışmalarında sonuçlarda beklenenden daha iyi veya daha kötü durumlar yaşanabilir. Bu durum SEO’da bazı değişkenlerin olmasıyla açıklanabilir. SEO danışmanlığı sürecinde bu sonuçlarda değişkenlik oranı daha az olsa da genel olarak şu şekildedir;

Rakiplerin SEO Çalışmaları: Web siteniz için sizler SEO çalışmaları yaparken rakipler de bu konuda çalışmalar yapıyor. Rakiplerinizin yaptığı çalışmaların başarısı sizin SEO sonuçlarınızı da etkiler.

Google Algoritma Güncellemeleri: Google belirli zamanlarda küçük veya büyük algoritma değişiklikleri yapar. Büyük değişikliklerde web siteniz arama sonuçlarında olumsuz etkilenebilir. İlk etapta SEO süreçleriniz sonuç vermese de güncellemelere uyum sağladığınızda ve SEO çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğinizde yine sonuç alabilirsiniz.

Hacklink Çalışmaları: Bazı kötü niyetli kişiler web siteniz için anti-SEO çalışmaları uygulayabilirler. Bu çalışmalara zamanında müdahale etmediğinizde sıralama hedeflerinize ulaşmanız daha uzun sürebilir.

Uzun Vadeli SEO Başarısı

Web siteniz için SEO çalışmaları yürütüyorsanız SEO’nun en önemli avantajı uzun vadede başarı sağlamasıdır. Reklam çalışmalarına yatırım yaptığınızda bütçeniz bittiği anda arama sonuçlarında görünmez hale gelirsiniz.

SEO stratejisi ile arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmanız zor olur. Ancak üst sıralara geldiğiniz anda burada kalıcı olursunuz. Ek bir ücret ödemeden ve bütçe ayırmadan uzun vadede SEO başarısı elde edebilirsiniz.

SEO dinamik bir süreçtir ve sürekli uygulanması gereken bir işlemdir. Düzenli ve planlı SEO çalışmaları ile uzun vadede başarı elde edebilirsiniz. SEO danışmanlık hizmeti ile uzun vadede başarılı sonuçlar alabilirsiniz.