TBMM'de kalp krizi geçiren Saadet Partisi Hatay Milletvekili Hasan Bitmez'in hastanede yaşam savaşı verirken AKP'li vekiller Meclis'te ciğer çevirdi. Devletin sağlık ve sosyal yardımlara ayrılacak parayı da belirleyen Bütçe görüşmelerinin de sürdüğü sırada yapılan mangal partisi kamuoyunun tepkisi topladı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, seçim bölgesinden özel getirttiği seyyar ocağı TBMM Üyeler lokantası bahçesine kurdu. Ataman, milyonlarca kişi derin yoksulluk çekerken vekillere 'ziyafet' çektirdi.

Gazeteci Murat Sabuncu, T24'teki köşe yazısında vekillerin mangal partisine tepki gösterdi. Sabuncu, Türkiye'de yaşanan ekonomik krize ve sefalete dikkat çekti. Sabuncu şunları dile getirdi:

"Eğer o Meclis’in, hem de iktidarın vekili iseniz sizin partinizin yanlış politikalarıyla ortaya çıkan ekonomik buhranda sıkıntı çeken yoksullar aklınıza gelir.

Türkiye’de sosyal yardım alan hane sayısı bu iktidarın verilerine göre 2023’te 4,4 milyon olmuş durumda. Bir hanede ortalama 4 kişinin yaşadığı hesabıyla yaklaşık 18 milyon kişi yardıma muhtaç durumda…

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yüksek gelirli ve üst orta gelirli ülkelerde çocuk yoksulluğunu inceleyerek “Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu” başlıklı bir rapor hazırladı. Rapora göre 69 milyondan fazla çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. Türkiye çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya’dan sonra ikinci sırada yer aldı. (Kaynak, BirGün Gazetesi)

Yoksullar, derin yoksullar, işsizler… Gıdadan barınmaya; milyonlarca kişi memleketinizde en temel ihtiyaçlarını gideremiyorsa Meclis’te mangal yapmaya utanırsınız… Bırakın eti; en temel maddelere ulaşmaktan bahsediyorum.

Ya da Meclis’te aynı sıraları paylaştığınız Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Genel Kurul’da konuşmasının ardından kalp krizi geçirip yoğun bakıma kaldırılmış, hayata tutunmaya çalışırken bu “etkinliği” yapmaya utanırsınız. Bitmez, iktidarı bir taraftan sözel olarak İsrail karşıtlığı yaparken öte yandan arkadan işleyen gemi ticaret trafiğine dair yaptığı atıfların ardından kalp krizi geçirmiş; hani “sizlerden bir kısım arkada olduğu için görmediğinden o yere düştükten sonra” izana sığmayacak cümleler sarf etmiştiniz… (Bu gemilerin trafiğini ortaya çıkaran gazeteci Metin Cihan’dır.)  

İsrail tarafından insanlık suçu işlenerek zulme uğrayan Gazze halkı gıdaya ve suya ulaşmada çok büyük sıkıntı yaşarken, memleketin Meclis’inde mangal yapmak ne savunduğunuz politikalara ne de bırakın politikayı; insani duruşa sığar.

Halktan, haklıdan, gerçeklikten kopuşun fotoğraflarıdır bunlar. Ve gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir… Hele de bu halkın vekili iseniz…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın