6 Şubat depreminde yıkılan Özkan City Blokları'nda 97 kişinin ölümüne neden olan ihmaller zinciri ortaya çıktı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, binanın statik projelerinin eksik olduğu, beton kalitesinin düşük olduğu ve zemin etüt raporunun onaysız olduğu tespit edildi.

Raporda, yapım sorumlusu müteahhit, şantiye şefi, yapı denetim firması yetkilileri, statik uygulama denetçisi, varsa uygulama denetçisi, varsa kontrol elemanı asli kusurlu bulunurken belediyenin yapı kontrol birimi ise tali kusurlu bulundu.

Tutuklu bulunan müteahhitlerden İrfan Özkan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avukat Fatma Asena Dergi, “Bu bilirkişi raporundan sonra yeni tutuklamalar bekliyorduk ancak tahliye kararı verildi. Bu karar hayatını kaybeden insanların yakınlarını derinden üzdü” dedi.

"HAVUZ YAPMAK İÇİN KOLON KESİLDİ"

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre; Dergi ayrıca kolon kesme iddialarını güçlendiren birçok ayrıntıya da vurgu yaptı. Havuz ve spor salonu yapmak için binanın kolonlarının kesildiğini ve binanın havuz ve spor salonu yönüne doğru yıkıldığını belirten Dergi, “Havuzdan dolayı alt katı defalarca su bastığı bilgisine ulaştık. Bununla ilgili görüntüler de mevcut. Havuzdan dolayı binada çürüme de yaşanmış olabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan söz konusu siteyi yapan inşaat firmasının Hatay’daki merkezinin depremden birkaç gün sonra yandığı ortaya çıktı. Söz konusu binada firmanın yaptığı inşaatlara dair bilgiler yer alıyordu.

Aileler, “Biz yardım çığlıklarını ve yaşadığımız çaresizliği unutmadık. 6 Şubat’ın hesabı verilecek” dedi.

'DAVA ADAMIYIM' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLMUŞTU

AKP’den 2019 seçimlerinde Antakya Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Mehmet Özkan'ın “Dava adamıyız her daim Reisin emrindeyiz” paylaşımı gündem olmuştu.