CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Akhisar’da, Akhisar Belediyesi’nin "Cumartesi Pazarı ve Yaşam Alanı Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Ocak Pazartesi olarak duyurduğu aday tanıtım toplantısını 14 Ocak Pazar gününe aldığını açıklamasına tepki gösteren Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Bu pazar memlekete, ortak geleceğimize, özgürlüğümüze, yaşam hakkımıza, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkalım dedik. Tandoğan’da pazar günü saat 13.00’te, Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerle hak, hukuk, adalet diyeceğiz; aş, ekmek diyeceğiz, emeğe saygı diyeceğiz; emekli maaşıma dokunma diyeceğiz. Kim, neye sahip çıkmak istiyorsa, bizimle gelsin; kim kendisine sahip çıkılsın istiyorsa Tandoğan’a gelsin. Tüm Türkiye’yi bekliyoruz. Bu çağrıya sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler olumlu cevap verdiler; Tandoğan’da büyük bir kalabalıkla bu iktidara artık yeter diyeceğiz. Hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.

“SESİMİZİ DUYACAKSIN, SANA BU SESİ DUYURACAĞIZ”

Tayyip Erdoğan ne yaptı? Tayyip Erdoğan pazartesi günü yapacağı, belediye başkanları aday açıklamasını, pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı, biz miting yaparken televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması. Amacı emeklinin sesini kısmak, amacı EYT mağdurlarının, staj mağdurlarının sesini kısmak. Amacı enflasyona isyan edenlerin, hayat pahalılığına isyan edenlerin, düşük maaşlara isyan edenlerin; hukuksuzluklara, haksızlıklara isyan edenlerin sesini kısmak. Buradan sesleniyorum: Ey Recep Tayyip Erdoğan mmekliyi, emekçiyi, işçiyi, memuru, çiftçiyi hiçbirimizi susturamazsın, sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı; bir mitingin, önceden ilan edilmiş bir mitingin saatine eğer kendisi aday tanıtım koyuyorsa, önceden ilan edilen bir mitinge başka bir parti etkinlik koyuyorsa, bu siyaseten saygısızlıktır, bu görgüsüzlüktür. Bu esas, ne kadar çok korktuğunu; sizin ne kadar haklı, onun ne kadar korkak olduğunu gösterir.

Korkamayacağız. Tandoğan’a terör yapmaya, kalp kırmaya gitmiyoruz; birlik, beraberlik için sesimizi duyurmak, yoksulların sesini duyurmak için gidiyoruz. Öyle olunca da istedikleri kadar engellesinler; bu talebi yükseltmemizi, bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmamızı engelleyemezler, engelleyemeyecekler. Tandoğan’da Pazar günü hepimizin sesini duyacak.

Önümüzde yerel seçimler var. Belediye Başkanımız uzun yıllardır Akhisar’a hizmet ediyor. Babası da Akhisar’a hizmet etti. Bu seçimde Besim Dutlulu’dan rekor oy bekliyoruz. Kendisi ifade etti, tüm siyasi partilerden belediye meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. İyi projeleri gördüler, oybirliği ile destek verdikleri projeler için kendilerine teşekkür ederiz. Akhisar, geçmişte partizanlıktan çok çekti…

Akhisar’ın mahalleleri arasında, geride kalmış mahallelerine pozitif ayrımcılık yapılıyor. AK Partili, MHP’li demeden; partimize kaydı var mı yok mu diye bakmadan hizmet edilecek kim varsa, hizmet etmeye devam ediyoruz, bundan sora da devam edeceğiz."