Kozmik Anafor'un öncülüğünde birçok bilim iletişimi platformunun desteğiyle gerçekleşecek olan etkinlikte, gündüzleri uzman astronomların sunumlarının yanı sıra çocuklar ve yetişkinler için çeşitli atölye çalışmaları yer alacak. Ayrıca, gece saatlerinde teleskoplarla gökyüzü gözlemleri ve astrofotoğraf eğitimi ile uygulamalı astrofotoğraf çekimleri gerçekleştirilecek.

duyurufoto

Etkinliğe katılacak ve eğitimler verecek uzmanlar, alanlarının en önemli isimlerinden oluşuyor. Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Prof. Dr. Lokman Kuzu, Doç. Dr. Ozan Ünsalan, Uzman Astronomi Emre Bilgin, Uzman Astronom Taylan Kaşar, Uzman Astronom Şengül Yalgın ve Uzman Astronom Yaren Bektaş etkinlikte bilgi birikimlerini paylaşacak uzmanlar arasında. Festival gökyüzü meraklılarını, uzman astrofotoğrafçılar ve bilim insanları ile buluşturmayı hedefliyor.

Festivali düzenleyen Kozmik Anafor kurucusu Zafer Emecan, “Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, bir gözlem ve bilim şenliği olmasının yanı sıra, aynı zamanda oldukça kapsamlı bir “eğitim” etkinliği. Ülkemizde çok daha geniş bir kitleye erişmeye ve gençlerimizi astronomi ile tanıştırmaya gayret ediyoruz. Bu sene de oldukça dolu bir program ile katılımcılarımız ile buluşmayı bekliyoruz.” sözleriyle festivalin amacını özetliyor.

galeri-7

Organizatör platformlardan biri olan Hypatia Bilim kurucusu Nurcan Seven, “Astronomi etkinlikleri ve aslında bilim etkinlikleri ülkemiz için büyük önem taşıyor ve bilim iletişimcileri fiziki buluşmaların sayısını artırmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, Türkiye'nin en büyük sivil bilim organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Biz de 2019’dan bu yana bu kıymetli organizasyonun parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her sene harika insanlarla tanışıyor ve bilim dolu 3 gün geçiriyoruz.” diyerek ilgisi olan herkese festivale katılım çağrısı yapıyor.

 

OLİMPOS, GÖKYÜZÜ TUTKUNLULARINA 8. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Olimpos'un ışık kirliliğinden uzak ve doğal güzelliklerle çevrili olması, katılımcılara harika bir gökyüzü gözlemi imkânı sunuyor. Zengin içeriği ile festival havasında bir bilim şenliği olan etkinlik, astronomi tutkunları ve bilim meraklıları için kaçırılmayacak bir deneyim sunacak. Katılımcılar etkinlik sonunda kendilerine özel hazırlanan sertifikalara sahip olacaklar.

WhatsApp Image 2023-07-11 at 15.07.38

Festival hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt yaptırmak için https://ogbf.kozmikanafor.com/hakkinda/katilim adresini ziyaret edebilirsiniz.