Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin 68 milyon borç altında olduğunu ve 1 Mayıs'tan sonra işçi maaşlarını verecek kapasitelerinin olmadığını söyledi. Maçoğlu, ayrıca Ovacık'ta yaptıklarını küçümseyen ve eleştirenlere de cevap verdi. Maçoğlu, "Sadece Dersim değil Kayseri'yi, Diyarbakır'ı, Trabzon'u versinler bakalım nasıl yapıyoruz görsünler" dedi.

'Komünist Başkan' olarak anılan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dokuz8 Haber'den Bekir Güneş'in sorularını yanıtladı. Maçoğlu, belediyenin büyük bir borç altında olduğunu belirterek, "Şu an çok büyük bir bütçe açığı var. 68 Milyon gibi bir borç var. Şu anda maaş verecek durumda değiliz" dedi.

"GELİR GETİRECEK DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPACAĞIZ"

"Bırak projeyi maaşları ödeyecek durumda değiliz. 1 Mayıs'tan sonra işçi maaşlarını verecek kapasitemiz yok. Bu süreçte bunu paylaşıyoruz" diyen Maçoğlu, "Halka bu durumu paylaşıyoruz. Gelir getirecek bir dayanışma çalışması yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYELERİN HİÇ BORÇ BIRAKMADAN DEVREDİLMESİ LAZIM"

Kısa vadeli taksitlerle krediler alındığına dikkat çeken Maçoğlu, "Örneğin 1 milyon 800 bin lira İller Bankası'ndan para geliyor ama 1 milyon 200 bin lira kredi yapmış. Bu bitirmek için yapılan şey. 2 yıllık taksit yapacağına 30 yıllık taksit yaparsın ya da bir şekilde düzenlersin insanların rahat hareket etmesini sağlarsın. Örneğin Ovacık'ta devrettiğimi götürüp bütün kahvelere bıraktım. Niye insanlar görsün diye. 600 bin lira para bıraktım. Burada 266 bin lira vardı. Orada 180 ay taksitlinin dışında borç yoktu. O benden önce yapılmış 180 ay şeklinde devam edecek. Yani 2025-2030'a kadar devam eder. Hiç borç bırakma. Belediyenin böyle çalışması lazım. Sonraki yönetim geldiğinde bir hareket alanının olması lazım bitirmeleri değil. Biz şu anda bitiriyoruz" dedi. Ovacık'ta yaptıklarını daha büyük yerlerde yapamayacağına yönelik eleştirilere de cevap veren Maçoğlu, "Kayseri'yi versinler, Diyarbakır'ı versinler, Trabzon'u versinler daha iyi yapmazsak o zaman konuşuruz. Hocam ben Ovacık'ta bir tane inşaat teknikeri bulmak için yalvarıyordum ki oradan bir tane adam getirebileyim ki o inşaata çalışsın. Ben bir tane gıda mühendisi bulmak için Antalya'daki adamlara yalvarıyordum 'kurban olayım buraya gelin' diye. Burada 'yoldaşlar' diyorum 50 kişi geliyor. Hiç bana iş düşmüyor onlar yapıyor zaten. Ben orada kendim tarlayı biçiyordum. Burada makina biçiyor" diye konuştu.