Santa Maria Kilisesi'ndeki pazar ayinine biri Rus diğer Tacik uyruklu iki IŞİD'li silahlı saldırı düzenlendi. Ayin sırasında düzenlenen saldırıda müslüman olduğu belirtilen Tuncer Cihan öldü. Olay tanıklarından biri, Cihan'ın saldırganlara tepki göstermesinin ardından kurşunları hedefi olduğu aktarıldı.

Cihan'ın ablası Özlem Cihan, Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar ve Ali Rıza Akbulut'a konuştu.

"ANNEME SÖYLEYEMEDİK, AMELİYAT OLACAK SANIYOR"

Özlem Cihan, “Tuncer yüzde 80 zihinsel engelliydi, doktor bile rapor verirken melek o demişti. 5 yaşındaki bir çocuk aklına sahipti. Müslüman, emekli, bekârdı. Annemle kalıyordu. Bugün de 2 aydır gittiği bu kiliseye gelmiş. Cemaat de çok seviyormuş onu. Kilisede vakit geçiriyor, yemek yiyormuş. Melek gibi birini öldürdüler. Henüz anneme söyleyemedik, kadıncağız çocuğunu ayağından ameliyat olacak sanıyor" dedi.

POLONYA BAŞKONSOLOSU İÇERİDEYDİ

Katolik Kilisesi ve Vatikan avukatı Afşin Hatipoğlu, Polonya Başkonsolosu'nun ailesiyle saldırı sıerasında içeride olduğunu söyledi. Hatipoğlu, şunları dile getirdi:

“Bu cinayetin her boyutu devlet yetkilileri eliyle soruşturulmaktadır. Cinayetin dışında ayin sırasında başkaca bir yaralanan şahıs olmamıştır. Polonya Başkonsolosu da ayinde çocuklarıyla içerideydi. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere İstanbul Valisi, İçişleri Bakanı, İBB Başkanı ve İstanbul Emniyet Müdürü olmak üzere bütün devlet yetkilileri kiliseye başsağlığı mesajı iletmiş ve yanlarında olduğunu söylemiştir. Süreç çok hassastır. Biz devletimizin bu aşamadaki desteğine teşekkür ediyoruz.”