Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab'ın rüşvetini kabul etmeyen gümrük memuru Teoman Coşkun Dudak'ı ziyaret etti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Memur Teoman olarak bilinen Teoman Coşkun Dudak'ı ziyaret etti. Dudak, Reza Zarrab'ın Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye sahte belgelerle altın sokmaya çalıştığını fark edip tutanak tutmuştu. Reza Zarrab, Memur Teoman için, "Teoman'a neler yaptım, ne vaatler ne şeyler. Yok, adam almıyor" ifadelerini kullanmıştı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Dürüst adama, namuslu adama, ahlaklı adama sahip çıkmak da zaten Bay Kemal'in görevi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Memur Teoman bir devlet memuru, saygın bir kişi, gümrükte çalışıyor. Kendisine teklif edilen rüşvetleri almayan, almadığı için ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören bir kişi. Bu kişiye sahip çıkmak, devlete sahip çıkmak demektir. Çünkü bu kişiler partinin memuru değil devletin memuru. Dolayısıyla memur Teoman'ı ve ailesini ziyaret etmek, onlarla oturup kısa da olsa bir sohbet gerçekleştirmek benim için çok güzel bir olay. Memur Teoman 15 Mayıs'tan sonra inşallah çok daha güzel yerlerde olacak ve devletin itibarını, devletin saygınlığını koruyan, devleti için çalışan bir memur olarak görevini sürdürecek.

"PARTİ MEMURU OLUP DA ADI YOLSUZLUKLARA BULAŞANLARLA İŞİMİZ YOK"

Şu anda devletin içinde olup, devlet memuru değil de parti memuru gibi davranan her türlü yolsuzluğa bulaşan, 15 Mayıs'tan sonra 'acaba Bay Kemal'in eline geçer mi?' diye belge imha etmeye kalkan sözde memurlara da seslenmek isterim. Hangi belgeyi yok ederseniz edin ama Bay Kemal mutlaka o yolsuzlukların izini bulacaktır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını onların burnundan fitil fitil getirecektir. Bu devlete Memur Teoman gibi aldığı maaşın hakkını veren kişilere ihtiyacımız var. Parti memuru olup da adı yolsuzluklara bulaşan kişilerle bizim işimiz yok. Bunları devlet kademelerinden tasfiye etmek de bizim görevimiz.

Rıza Zarrab adamlarına telefon ediyor 'gümrükten malı geçiremediniz, istediği kadar rüşvet verin.' Memur Teoman rüşvet almayınca Rıza Zarrab da 'Teoman'a neler yaptım ne vaatlar ne şeyler... Yok adam almıyor.' diyor. Yani o adam dürüst adam, dürüst adama, namuslu adama, ahlaklı adama sahip çıkmak da zaten Bay Kemal'in görevi."