Karın bölgesinde çok çeşitli sebeplerden dolayı sarkma ya da gevşeme gibi durumlar oluşabilir. Önemli ve sıklıkla tercih edilen karın germe ameliyatı abdominal plasti olarak da bilinmektedir. Bu ameliyat sayesinde kişiler çok daha düz ve ince bir karna sahip olabilir.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Göbek ve karın estetiği olarak da bilinen karın germe ameliyatı genel anlamda hamilelik döneminde karın bölgesinde yer alan deri ve kasların eski haline dönememesi sonucunda uygulanır. Bu durum karın bölgesinde belirli deformasyonlara yol açar. Estetik açıdan hoş bir görüntüye sahip olmadığı için kişiler karın germe ameliyatı tercih eder. İkiden fazla doğum yapan kadınlar da ya da hızlı bir şekilde kilo alıp veren kişilerde de tercih edilebilir

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatlarında farklı yöntemler izlenebilir. Doktor tarafından yapılacak olan radyolojik görüntüleme ve detaylı muayene sonucunda ameliyatın nasıl yapılacağı tespit edilir. Aynı zamanda doktor karın germe ameliyatı fiyatları hakkında hastaya detaylı bir şekilde bilgilendirir. Ardından ameliyat yapımına geçer.

Göbek bölgesinde oluşan sarkıklığın ya da gevşekliğin olduğu bölgelerde fazla deri ya da ya vücut üzerinden alınır. Karın duvarı düz bir konuma getirilir ve gevşemiş durumda olan kasları sıkıştırılır. Bu anlamda karın eski sağlığına kavuşacaktır. Doktor karın germe ameliyatı esnasında dikiş izlerini belirgin olmayacak yerlerde yapılır. Bu anlamda dikiş izi çok küçük bir hale getirilir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatı sonrasındaki iyileşme süreci oldukça önemlidir. Hastalar genel anlamda bir ya da iki gün hastanede kalır. Taburcu edildikten sonra hastaya özel bir korse gelmesi tavsiye edilir. Bu korse bir ay kadar devamlı olarak giyilmelidir.

Ameliyattan üç 4 saat ayağa kalkıp yürünebilir. Operasyon sonrasında yaklaşık 1-2 hafta içerisinde tüm ağrılar geçecektir. Ameliyattan önce karın germe ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgileri alabilmek için mutlaka doktorla görüşmek gerekir. Doktorun yöneleceği yönteme yönelik olarak fiyat belirtilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatı her ameliyatta olduğu gibi belirli teknik ve yöntemlere sahiptir. Bu anlamda çok çeşitli faktörler ile karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik gösterecektir. Yaş, sağlık durumu ya da karın bölgesindeki deri sarkıklığının durumu gibi etkenler sonucunda doktor net bir fiyat verir.

Bişektomi Nedir?

İdeal bir yüz görüntüsüne kavuşmak isteyen kişiler çok çeşitli estetik operasyonlarına başvurabilir. Bu operasyonlardan biri de bir bişektomi ameliyatıdır. Bu ameliyat yüz hatlarının orantılı bir hale gelmesi adına uygulanır. Ameliyat sonrasında kişilerin yüzünün altın oranı ortaya çıkacaktır.

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Çenenin ön plana çıkarılması, elmacık kemiklerinin öne çıkması ve yanakların inşa edilmesi amacıyla bişektomi ameliyatı yapılmaktadır. Bu ameliyat sonucunda yüz ters üçgen görüntüsüne kavuşmaktadır. Bu anlamda kişilerin yüz hatları keskinleşir. Ameliyat için yanakların iç kısmına bir kesi atılır ve buradan fazla yağ dokusu çıkartılır.

Kimler Bişektomi Yaptırabilir?

Bişektomi ameliyatı aslında her cinsiyetten de yaştan kişiler uygulanabilmektedir. Ancak bu ameliyat için alt sınır 25 olarak kabul edilmektedir. Yüz hatları ve yanak şeklinin tam olarak oturabilmesi için bişektomi ameliyatı 25 yaşından önce önerilmez. Bununla beraber 45 yaşından sonra da bu ameliyat önerilmemektedir.

Yanak İnceltme Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bişektomi gibi önemli estetik cerrahi ameliyatlarından önce hastalar operasyonla ilgili hedefe beklentilerine mutlaka hekimlerine ifade etmelidir. Kişiler herhangi bir kronik hastalığı olup olmadığını bişektomi ameliyatından önce mutlaka doktora söylenmelidir. Buna yönelik olarak kişi kullandığı gıda takviyelerini ya da ilaçlarını doktora iletilmelidir.