Haber: Hülya Kılınç

Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, yaşamın her alanının kadınların mücadele alanı olduğunu vurgulayarak “Tarihin en gerici meclisine karşı mücadele edeceğiz ve birlikte kazanacağız” ifadeseni kullandı. 

manisa 25 kasım

Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde meydanlara indi. “Özgür laik gelecek bizimle gelecek. Hayatıma hakkıma kıyafetime karışma. Yaşayacağız özgür laik yaşayacağız. Filistin halkının yanındayız” sloganları attılar. 


“ŞÜPHELİ KADIN ÖLÜMLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”


Manisa Kadın Meclisi temsilcisi Büşra Seyhan Şüpheli kadın ölümlerinin arttığı, kadınların yüksekten düşerek öldüğü bugünlerde “İntihar Denileni Şüpheli Bırakmayacağız”  Her ay tuttuğumuz verilerde görüyoruz ki şüpheli kadın ölümü verileri kadın cinayeti sayısına yaklaşıyor. Geçen 25 Kasım’dan beri 311 kadın cinayeti 242 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Bu veri ışığında mücadelemizin yönü bellidir. “İntihar" diye kapanan, "kaza" diye az ceza verilen kadın davalarında daha sonra cinayetin kanıtlanması bizim mücadelemiz sayesindedir. Soruların yanıtsız kaldığı her durumda şüphe devam ediyor. Toplum yıllar süren mücadelemiz sonucu kadın cinayetlerine nasıl tepki veriyorsa şüpheli kadın ölümlerine de artık aynı tepkiyi veriyor. Nasıl ki kadın cinayeti davalarını takip ederek bu mücadeleyi ortaya koyduysak şüpheli kadın ölümlerinin de takipçisiyiz. Gerçeği karartmak isteyenler yenilecek, kadınların mücadelesi ve adalet kazanacak. Laikliğe, Medeni Kanun’a, anayasal işleyişe, 6284’e yapılan saldırılara karşı 12 Kasım’da Kartal’da Laiklik ve Özgürlük için Kadın Yürüyüşü’nü coşkuyla gerçekleştirdik. Yüzlerce kadınla birlikte laiklik ve özgürlük bayrağını dalgalandırdık.12 Kasım'da da bugün de meydanlarda olan her bir kadın; kadınları ve kız çocuklarını toplumun içinden ayırmaya çalışanlara bir settir.  6 yaşındaki kız çocuklarının hayatını karartamayacaklarını H.K.G. davasında gösterdik, birlikte kazandık. 


“HAYATIN HER ALANI BİZİM İÇİN BİR MÜCADELE ALANI” 


Platformumuzun kapatılamayacağını gösterdik, birlikte kazandık. Şimdi de tarihin en gerici meclisine karşı mücadele edeceğiz ve birlikte kazanacağız. Yaşam tarzımıza, yıllarca mücadele ederek kazandığımız haklarımıza, konserlere, basına, kıyafetlerimize, karma eğitime saldıranlara karşı hayatın her alanı bizim için bir mücadele alanı. 2002’de yürürlüğe soktuğumuz medeni kanunu 2023’te gericilere teslim etmeyeceğiz.  Laiklik ve özgürlüğü okullarda, yurtlarda en yüksek sesle kadınlar haykıracak. Karma eğitime dil uzatan yetkililer öğrencilere çalışan bir asansörü bile çok görenlerle aynı kişiler. Kadın işsizliğini gizleyenlerle bizi iş hayatından soyutlamaya çalışanlar aynı kişiler. Biz bu patriyarkal kapitalist sistemi biliyoruz. 


“FİLİSTİN TOPRAKLARINI İŞGAL EDENLERE DUR DİYORUZ” 


Ve tüm sömürülen ve ezilenler adına eşitlikçi feminizmle bugün bu sisteme dur demek için buluştuk bu meydanlarda. Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayanlara, anayasayı hiçe sayanlara dur diyoruz. Medeni Kanun'a, 6284'e dokunmaya çalışanlara dur diyoruz. Nafakayı tartışmaya açarak kadınları yoksullukla şiddet arasında seçim yapmaya itenlere dur diyoruz. Halkları savaşa mahkum edenlere dur diyoruz. Tüm halklar eşitlik ve barış içinde yaşayana kadar Filistin halkının topraklarını işgal edenlere dur diyoruz. Biz; kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetlerini, şüpheli kadın ölümlerini yeryüzünden silene kadar durmayacağız”diye konuştu.