2013 yılındaki Gezi Direnişi sırasında, 'altı deri pantolonlu, üstü çıplak, deri eldivenli ve bandanalı 80-100 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradığını, bebeğinin yerlerde sürüklendiğini' iddia eden Zehra Develioğlu'nun yalanları yüzünden evliliğinin de sonlandığı ortaya çıktı. 

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü yazısında yer verdiği ilgili bölüm şöyle: 

"Aslında bir magazin haberi. Ama ne yandaş medya ne eleştirel medya yazmış. Twitter’da dolaşırken fark ettim. Osman Develioğlu’nun oğlu Ziya Develioğlu, 19 Haziran 2022’de Bediha Hanım’la evlenmişti. Nikâh şahitliğini de “gözlerindeki ışıltı”yla Nureddin Nebati yapmıştı.

Ben de sizin gibi “Demek Ziya Bey ile Zehra gelin boşanmış, nasıl da fark etmemişiz” dedim. Özel hayatları bir yana, boşanma nedenini merak ettim. Avukatı Abdurrahman Kayapınar’ı aradım. “Artık avukatı değilim, size bilgi vermeyeceğim” dedi. İlginç, Kayapınar artık kritik kamu şirketlerinin yönetiminde görev almaya başlamıştı.

Aileye yakın olduğunu bildiğim bir isimle konuşunca, kilit çözüldü. Meğer, Zehra Develioğlu’nun uydurmaları Kabataş’la sınırlı kalmamıştı. Kabataş’tan sonra da zaman zaman yaşanmamış olayları yaşamış gibi anlatmıştı. Üstelik Kabataş’tan önce de yargıya kadar taşınan uydurmaları olmuştu. Çiftin arasında Zehra gelinin gündüz düşleri sorun yaratmış, Ziya Bey eşiyle yollarını ayırmaya karar vermişti.

Eski kayınpeder Osman Develioğlu’nu aradım. Osman Bey, oğlunun boşandığını söyledi. Ancak Zehra gelinin hikâyeleri hakkındaki soruma yanıt veremeyeceğini söyledi. Zehra Develioğlu da bu konuda konuşmuyordu."

NE OLMUŞTU? 

Gezi Direnişi sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu, “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddialarını öne sürmüştü. 

Hafızalarda 'Kabataş yalanı' olarak yerini alan dezenformasyonun ardından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulunmuş, Erdoğan, "Başörtülü bacılarıma saldırdılar" diyerek Zehra Develioğlu'na ve onun yalanına sahip çıkmıştı. 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından olaya ilişkin herhangi bir delil bulunamamış olmasına rağmen 4 Şubat 2015 günü, 13 köşe yazarı "Diliniz kaba, Vicdanınız taş" başlığı altında Kabataş olaylarının gerçek olduğunu savunan yazılar yazmıştı.