Muhalefetin gündemi yerel seçimlere farklı adaylarla girmek ancak İyi Partili Bahadır Erdem'den aksi yönde bir açıklama geldi. Başta Meral Akşener olmak üzere İyi Parti yöneticilerinin ittifak karşıtı açıklamalarına karşın Erdem'in "İttifak kurmadan büyük şehirleri kazanmak mümkün görünmüyor" sözleri dikkatleri çekti. 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erdem, Millet İttifakı'nın akıllıca hareket etmediği için Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin kaybedildiğini vurgulayarak, muhalefetin birden çok aday çıkarması halinde seçmenlerdeki bıkkınlık ve hayal kırıklığının da artacağını ifade etti. 

İTTİFAK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

İttifak sistemini de eleştiren Erdem, "Türkiye’yi %50+1 e mahkum eden AKP ve MHP, Türkiye’yi koalisyondan bin beter olan ittifak rejimine mahkum etmiştir" dedi. Erdem, mevcut durumda ittifak kurmanın gerekliliğini ise "Ancak bugün için ortada kapı gibi duran gerçek güç birliği yapmadan ülkede hiç bir seçimin kazanılanayacağıdır" sözleriyle açıkladı.

AKŞENER NE DEMİŞTİ? 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Ankara'nın kaybedilmesi pahasına her ilde kendi adaylarını göstereceklerini açıklamış ve "Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" demişti.