CHP'den yapılan açıklamada, "CHP Hatay'a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu" adıyla yeni bir girişim kuracaklarını duyurdu.

CHP'den yapılan açıklama şöyle:

"31 Mart'ta sandiga giderek tercihini yapan Hatay halkinin özgur iradesi, ne yazık ki günlerdir somut delilleriyle ortaya dökülen şaibelerle, usulsüzlüklerle kirletilmiştir. Henüz itiraz sürecleri sonuçlanmadan, seçimi oldu-bittiye getirmek amacıyla bir adaya mazbata verilmesiyle baslayan hukuksuz surer, Yuksek Seçim Kurulu'nun itirazIarımızı reddetmesiyle son noktasına ulaşmıştır. 

Yüksek Secim Kurulu hakimleri, Hatay halkının kendilerine emanet ettigi iradelerine sahip çıkamamış, adalet yerine adaletsizligi tercih etmişlerdir. Gayrimeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim, masa basinda verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur. Bilinmesini isteriz ki Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "şahsi meselem" dedigi Hatay, artık hepimizin turn Tiirkiye'nin sahsi meselesidir. Biz Hataylilari ve Hatay' asla yalniz birakmayacağız.

Hatay halkının iradesi tecelli etmeden Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltugunda oturanlann her bir adımının takipçisi olacağız. Seçimlerde kurduğumuz Hatay İttifaki'nı daha da büytecegiz. Hatay'daki gayrimeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedeceği yeni bir girişim kuruyoruz.

Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye'nin en önemli şehir bölge plancıları, hukukçuları ve denetcilerinden olusan "CHP Hatay'a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu"nu bayramdan hemen sonra calismalanna baslamak Ozere kuruyoruz. Sayin Lutfil Savas'in yaptığı tüm iyi calismalann devamliligini saglayacak, onun birikiminden bu calisma grubunda faydalanacağız. Cumhuriyet Halk Partisi ve tüm belediyeleri el birligi ile depremde enkaz altinda yalniz birakilan, hizmet getirmemekle tehdit edilen, şantaj yapilan Hatay icin tüm imkanlan seferber edecektir. 

Hatay yalnız degildir ve mutlaka yeniden ayağa kaldırılacaktır."