dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına Kars'tan Gazeteci Mustafa Özyağcı konuk oldu. Özyağcı, Kars'ta seçiminin AKP ve DEM Parti arsında geçeceğini belirterek, "İvme DEM Parti'den yana" dedi. 

Özyağcı, Kars'ta HDP'den ayrılıp parti kuran Ayhan Bilgen'in bağımsız belediye başkan adaylığının tepki ile karşılanıp destek bulmadığını söyledi. Özyağcı şunları ifade etti:

"Dün seçim bürosunu açmıştı Koordinasyon Merkezi açmıştı ama 6 kişi vardı kendisi dahil 6 kişi 5 tane de gazeteci vardı onlarca polis ablukası altında bir basın açıklaması yaptı işte Kars'ı yeniden inşa edecekleri söylemlerini geliştirdiler. Ama halk artık kendisini çok iyi tanıyor gerçekçi bulmuyor kentte şöyle bir hava var seçmenler Ayhan bilgen'in AKP'nin logosuz adayı olduğunu dile getiriyor uyanmış durumda Yani bu söylemler gittikçe artıyor halkta da karşılığı karşılık bulmuyor Çünkü dünkü açmış olduğu koordinasyon seçim merkezinde baktığınız zaman kendisiyle birlikte 6 kişi katılmıştı kendisinden daha çok gazeteci katılmıştı"