Kırklareli’ndeki sel felaketinde can kaybı artıyor
Kırklareli'deki sel felaketinde kayıp 6'ncı kişinin de cansız bedenine bugün ulaşıldı. 6 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında gözaltı kararı bulunan bungalov evlerin işletmecisi Bülent B. aranıyor.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde önceki gün kuvvetli yağışın ardından meydana gelen selde, 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 5 kişi yaşamanı yitirmiş bir kişi de aranıyordu. Kayıp olan 6'ncı kişinin cansız bedenine bugün ulaşıldı.

Süleyman Soylu Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaretten tazminata mahkum edildi

Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Süleyman Soylu CHP liderine tazminat ödemeye mahkum edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açtığı hakaret davasını kazandı. Soylu 40 bin lira tazminata mahkum edildi.

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kara para ve uyuşturucu iddialarının ardından 18 Kasım 2022’de yaptığı açıklamayla “Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir" şeklinde konuşmuş, Kılıçdaroğlu da Soylu'ya 200 bin liralık tazminat davası açmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, CHP liderinin, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya açtığı davayı kazandığını duyurdu.

Çelik Twitter - X hesabından “Süleyman Soylu’dan, seviyesizliğinin hesabını soracağımızı söylemiştik! Sözümüzü tuttuk” dedi ve ekledi “Soylu ve benzerlerini üzmeye, onlardan hesap sormaya devam edeceğiz”

İYİ Parti’nin salvolarına karşı CHP’den üst düzey yanıtlar geldi

Fatih Altaylı’ya konuşan ve İYİ Parti olarak 81 ilde de aday çıkaralarını açıklayan Meral Akşener’e CHP’den de üst düzey yanıtlar gelmeye başladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Meral Akşener’in yerel seçim açıklamalarına "Yolları açık olsun, kendileri bilir" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programına konu oldu.

CHP sözcüsü kendisine yöneltilen “'Yerel seçimlerde yeniden ittifak olur mu?' sorusuna ise “Biz her türlü fedakarlığı yaptık, yapılan eleştirileri sineye çektik. Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik. Ama gitmek isteyene kal demeyiz, yolları açık olsun, kendileri bilir” diye net bir yanıt verdi.

Orhan Sarıbal’dan İYİ Parti’ye “İki büyükşehir” hatırlatması

İYİ Parti’nin seçimden bugüne hiç azalmayan ve seçim kaybının tüm sorumluluğunu CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yıkmaya çalışan tavrı karşısında bir diğer yanıt CHP Bursa Milletvekili ve partinin önemli isimlerinden olan Orhan Sarıbal’dan geldi. Katıldığı yayında 2019 yılını hatırlatan Sarıbal şu ifadeleri kullandı:

"2019 yılında Balıkesir’i İYİ Parti’ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Denizli’yi yine İYİ Parti’ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Somut iki ili de içine alarak konuşuyorum”

İYİ Parti’nin tabanının özgünlüğüne de dikkate çeken Sarıbal, Meral Akşener’in tabanda iş birliğine itiraz etmesi durumunda tepki çekeceğini ve kendisi ve partisi açısından sonucun olumsuz olacağını vurguladı.

Büyük Birlik Partisi'nden İYİ Parti'ye Cumhur İttifakı'na katılma çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de fırsatı kaçırmadı ve İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet etti. Büyük Birlik Partisi’nin yerel seçimlere ilişkin hazırlıklarını "Türkiye’nin her bölgesinde her ilinde her ilçesinde her beldesinde kendi adaylarımızı çıkaracak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz” sözleriyle açıklayan Destici, “Geçtiğimiz genel seçimlerde de ben aslında İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı içerisinde yer alması gerektiğini ifade etmiştim. Biz elbette ki İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı içinde yer almasını arzu ederiz” dedi.

Orta Vadeli Program’dan emekçilere düşük ücret dayatması çıktı

Orta Vadeli Program (OVP), ülkenin ekonomik, sosyal ve çevresel hedeflerini belirleyen ve bu hedeflere ulaşmak için izlenecek politikaları ortaya koyan üç yıllık bir program. Programın temel amacı, Türkiye ekonomisinin "sürdürülebilir" ve "kapsayıcı" bir şekilde büyümesini sağlamak olarak anılsa da daha önce yüzde 5 olarak açıklanan 2023 yılı büyüme tahmini yüzde 4,4'e çekilmiş durumda...

Mehmet Şimşek başkanlığındaki ekonomi yönetimi de Orta Vadeli Program’la ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıda "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" diye Bakan Şimşek, her ne kadar "çalışanlar hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek" diye ekledi. Ancak bu açıklama çalışanlar için olumlu bir mesaj anlamına gelmiyor. Türkiye'de "hedef enflasyon" veya "hedef kur" gibi öngörülerin gerçekçi olmadığı ve gerçekleşen enflasyonun hedeflenen enflasyonun her zaman çok üzerinde olduğu biliniyor. Bakalım sendikalar ve emekçiler bu açıklamaya ne yanıt verecek.

Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızlarından Hande Baladın’ı tehdit eden kişi tahliye edildi

Tepki çeken tahliye..Milli voleybolcu Hande Baladın'ı sosyal medya hesabından "yüzüne asit atarım" ve "arabanı tararım" şeklinde mesajlar atarak tehdit eden ve tutuklanan sanık ilk duruşmada tahliye edildi İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Neşeli, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken avukatı hazır bulundu. Yoğun maç takvimi nedeniyle duruşmaya katılmayan Hande Baladın'ı avukatı Dilara Sasa temsil etti.

Duruşmada savunma yapan sanık Neşeli, "Bipolar hastası" olduğunu, gönderdiği mesajlardan dolayı pişmanlık yaşadığını iddia eden sanık, Baladın'dan özür diledi. Neşeli’nin aklı durumu da

Diyarbakır Belediyesi’nin Kayyum Yönetimi’nden depremzedelere skandal tebligat

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere kaldıkları misafirhaneden çıkın tebligatı gönderdi.Kayyum yönetiminin 5 daire başkanının da aynı misafirhanede kaldığı ancak bu kişilere yönelik her hangi bir “tahliye” tebligatının yapılmadığı ifade edildi. 6 Şubat depremi sonrası misafirhaneye yerleştirilen depremzedelere adres olarak konteynerler gösteriliyor.

Beşiktaş Çarşı Grubu’nun yargılandığı “Gezi Davası” bir kez daha ertelendi

Gezi Eylemlerine yönelik açılan dava serisinin parçası olarak Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yargılandığı dava bir kez daha ertelendi. Duruşma, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine karar verilerek, 1 Şubat 2024'e ertelendi. İstanbul 13. Ağır Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3 tutuksuz sanık ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yönelik gerçekleştirilen eylemlere ilişkin kamera kayıtları ve görüntülerle ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun henüz hazırlanmadığını bildirdi. Bunun üzerine söz alan sanıklar ve avukatları, rapor hazırlandıktan sonra beyanda bulunacaklarını söyledi.