Erdoğan Irak'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’taki Hükümet Sarayı'nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeler sonrası, Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması imzalandı. 

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü

***

Özhaseki'den Özel'e eleştiri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine yanıt verdi. Özel'i hedef alan Özhaseki, "Sözde Genel Başkan, bizim yeşil hassasiyetimizi sorgulamaya kalkıyor" dedi.

***

Saymaz paylaştı: Danıştay hakimi ne söyledi?

Gazeteci İsmail Saymaz, hafta sonu katıldığı nikâhta sohbet ettiği bir Danıştay hakiminin yargıya ilişkin eleştirilerini aktardı.

Hakimin eski bakanın ‘ışıltılı’ gözlerinin içine bakarak, “Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı” dediğini belirten Saymaz, hakimin yargıçların birtakım dini ve siyasi grupların kontrolü altında olduğunu söylediğini belirtti.

İsmail Saymaz, Erdoğan’ın seçim sonrası AKP’de görevden alacağı 5 ismi yazdı İsmail Saymaz, Erdoğan’ın seçim sonrası AKP’de görevden alacağı 5 ismi yazdı

***  

Özel'den önemli açıklamalar...

CHP lideri Özgür Özel, bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Erken seçime ilişkin olarak "Millet erken seçim isterse ben de haydi derdim. Böyle giderlerse yakın" diyen Özel, yakın zaman içerisinde bir emekliler mitingi düzenleyeceklerini de bildirdi.

Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak? Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak?

CHP lideri Özel: Böyle giderlerse erken seçim yakın CHP lideri Özel: Böyle giderlerse erken seçim yakın

***

DEM Parti bildirgesini açıkladı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer BakırhanKürt sorununun çözümü noktasında samimi olan her partiye açık olduklarını vurguladı. Bakırhan, belediyelerde halka hizmet etmeyen anlayışa da izin vermeyeceklerini belirtti.   

Öte yandan DEM Parti, 20-21 Nisan tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Bildirgede, Kürt halkının iradesini dikkate almayan siyasetlerin “kaybetmeye mahkum” olduğu belirtilerek, “AKP-MHP faşizminin alacakaranlığına karşı ilk ışık yakılmıştır” denildi.

DEM Parti PM toplantısının ardından sonuç bildirgesini yayımladı DEM Parti PM toplantısının ardından sonuç bildirgesini yayımladı

***

Erdoğan'ın eski yazarından açıklama

Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, İsrail ile ticareti savunan AKP’li Zeybekci’ye tepki göstererek, “İnsaf dışı bir açıklama yapan isimlerin, AK Parti’nin hassasiyetlerinden, ilkelerinden, özünden, ruhundan haberleri var mı acaba?” dedi.

Seçim sonrası araştırma: AKP seçmeninin yüzde 13’ü, İYİ Parti'nin yüzde 42'si CHP’ye oy verdi Seçim sonrası araştırma: AKP seçmeninin yüzde 13’ü, İYİ Parti'nin yüzde 42'si CHP’ye oy verdi

***  

İYİ Parti'de usulsüzlük iddiası

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde usulsüzlük yapıldığını tespit ettiklerini belirterek, "Hukuki girişimler gün içinde gerçekleştirilecek ve hukuki düzeltmeler yapılacak olup detay açıklama hukuki müracaatlar sonrası yapılacaktır" açıklaması yaptı.

İYİ Parti'den istifa eden Ensarioğlu: 'En az 60 vekil partisinden ayrılacak' İYİ Parti'den istifa eden Ensarioğlu: 'En az 60 vekil partisinden ayrılacak'

***  

Bahçeli'den Şimşek eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" dediği belirtilen açıklamasına sert tepki göstererek, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" dedi.

Bakan Şimşek, ABD'de konuştu: Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor Bakan Şimşek, ABD'de konuştu: Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor

***  

1 Mayıs için "Taksim" tartışması

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama çağrıları yapılırken hükümetten ilk yanıt Bakan Işıkhan'dan geldi. Işıkhan "İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın terinin Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyüktür" dedi.

Taşçıer: 1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs'tır Taşçıer: 1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs'tır

***  

Taşcıer'den "Taksim" sözlerine cevap

CHP'li Gamze Taşçıer, Bakan Işıkhan'ın "İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın terinin Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyük" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Taşçıer "İşçi düşmanı iktidar işçiye akıl öğretmesin. 1 Mayıs’ı huzursuzluk gününe çevirenler varsa, onlar bu iktidarın ta kendisidir" dedi.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB: "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız" DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB: "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız"

***

Patiswiss patronu geri bastı, istifa etti

Sosyal medya üzerinden küflü çikolataları paylaşan bir tüketiciye "Karşında dev Migros ve biz varız" ifadelerini kullanan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti. 

Patiswiss patronundan önce tehdit, sonra özür, şimdi de istifa: Neler yaşandı? Patiswiss patronundan önce tehdit, sonra özür, şimdi de istifa: Neler yaşandı?

***  

Selçuk İnan şikayetçi mi olacak?

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen davada adı geçen isimlerden olan  Selçuk İnan, ifadesinde 1 milyon 535 bin Amerikan doları alacağı olduğunu ileri sürerek, sanık Seçil Erzan ve banka yöneticilerinden şikâyetçi oldu.

Seçil Erzan'ın Fatih Terim'e 10 milyon dolar ödediğini gösteren kayıt ortaya çıktı! Seçil Erzan'ın Fatih Terim'e 10 milyon dolar ödediğini gösteren kayıt ortaya çıktı!