Fethiye'de bulunan Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs'a çağrı amacıyla "aşasın işçi ve emejçilerin birlik, dayanışma ve müccadele günü" diyerek basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada Saat 17.00 de 1 Nolu Sağlık Ocağı yanında toplanmaya ve 5 Kaza Meydanı Kültür Merkezi Önünde yapılacak mitinge çağrıda bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

YAŞASIN 1 MAYIS! YAŞASIN İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN BİRLİK, DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜNÜ!

2024 1 Mayısına giderken işsizlik, güvencesizlik, adaletsizlik, şiddet ve baskı politikaları artarak devam ediyor. AKP ve MHP tehdit ve şantajlarına devam ediyor. IMF siz IMF programı uygulanıyor. Ücretlerimiz geriliyor, alım gücümüz düşüyor, KDV, ÖTV, gelir vergisi ile cebimiz boşaltılıyor. Gelir adaletsizliği derinleşiyor, patronların karı artarken, milyonlarca işçi, emekçi, emekli borçlanarak yaşamaya mahkum edilmiş, yüksek faizler nedeniyle borç batağında. Krizin faturası işçi ve emekçilerin sırtına yıkılırken, patronlar ise vergi afları ve teşviklerle adeta ödüllendiriliyor. Ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var eden biz işçi ve emekçiler insanca yaşamayı hak ediyoruz. Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki, kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil, işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere, üretici köylüye, gençlere, kadınlara, kamu hizmetlerine kullanılsın. Yoksuldan alıp zengine, emekçiden alıp sermayeye kaynak aktaran, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene HAYIR! SÖMÜRÜYE, YOKSULLUĞA, ADALETSİZLİĞE, ŞİDDETE VE SAVAŞA KARŞI İNSANCA YAŞAM, DEMOKRASİ, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, ADALET VE BARIŞ İÇİN 1 MAYIS'DA GÜCÜMÜZÜ BİRLİKTE GÖSTERELİM!

Fethiyeli tüm işçileri, kamu emekçilerini, emeklileri, üretici köylüleri, gençleri, kadınları 1 Mayıs Çarşamba günü Saat 17.00 de 1 Nolu Sağlık Ocağı yanında toplanmaya ve 5 Kaza Meydanı Kültür Merkezi Önünde taleplerimizi birlikte haykırmaya davet ediyoruz.

FETHİYE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ