Haber: Atilla Yoğurtçu

Erdoğan, geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde yüzde 46 oy oranıyla destek veren Balıkesirlilere teşekkür ederek, 31 Mart seçimlerinde yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla destek vermelerini beklediğini belirtti. 

Balıkesir’in tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla Türkiye'nin gururu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bugün bu alanda 85 bin kişi var. Yolda caddeler boyu Balıkesirli kardeşlerimizle hep beraber olduk. Çocuklar, kadınlar, tüm halk oyunları ekipleriyle birlikte bu güzellik bizi gururlandırıyor." dedi. 

Erdoğan, Balıkesir’in kimseye minnet borcu olmadığını ancak bazı çevrelerin Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlandıklarını ifade ederek, siyasetin Balıkesir'de kazanmak değil kaybettirmek üzerine kurulu olmadığını vurguladı. 

İstanbul'da yaşanan durumu da değerlendiren Erdoğan, "İstanbul’da yaşanan komediyi görüyorsunuz değil mi? Takip ediyorsunuz. Kaybedeceklerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başlıyorlar." diyerek, milletin kandırılamayacağını ve oynanan oyunların kendi ayaklarına dolandığını söyledi.