dokuz8TV'de Gündem Siyaset programında Siyasetçi ve Yazar Selim Akmen ile dkouz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, haftanın siyasi gündemini değerlendirdi.

Selim Akmen, 14 Mayıs seçimlerinin ardından partilerin ittifak politikasının derinden değiştiğine vurgu yaptı. Akmen, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin aday gösterip göstermeme kararlarında yerel seçimin düğümlendiğini dile getirdi.

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili tartışmalara değinen Akmen, "DEM Parti'nin aday göstermesi başka bir şey Başak Demirtaş'ın aday olması başka bir şey. DEM'in içinde de CHP'de olduğu gibi bir hareketlenme var. Seçimden sonra bir kırılma olacak. Yerel seçimden sonra ertelenen hesaplar ortaya çıkacak" dedi.

DEM Partisi ve Yeniden Refah'ın 'pozisyon kolladığı' tespitinde bulunan Akmen'e katılan Gökhan Biçici, muhalefetin tartışmaya açık olsa da iktidarda daha ağır tartışmaların olduğunu belirtti.

DEM'in aday çıkarsa bile yerel seçim dinamiklerinde yüzde 5'e gerileceğini düşündüğünü ifade eden Akmen de, "İmamoğlu'nun hala kazanma şansı var bunu zorlayabilir" dedi.

Akmen, İmamoğlu'nun yeni seçim şarkısının bir ön alma olduğunu söyledi. DEM Parti'den kaybedeceği oyları karadenizli seçmenden almaya çalışacağını ifade eden Akmen, "İmamoğlu normal bir siyasetçi değil. İdeoloji üzerinden yürümüyor. Yetiştiği tüccar ortamından kaynaklanıyor. Bir ön alma bu" dedi.

CUMHUR'DA KAVGA!

Biçici ve Akmen, Diyarbakır Kulp'ta imam-kaymakam kavgasını Cumhur içerisindeki bir kavganın dışa vurması olarak yorumladı. Akmen, Cumhur'da herkesin sustuğunu fakat MHP Lideri Bahçeli'nin susmadığını belirterek, "31 Mart'tan sonra cerahat patlayacak" dedi. Can Atalay krizinin de iktidar içindeki kavganın en net işaretlerinden biri olduğunu dile getiren Akmen, AKP'nin kavgaları 31 Mart'tan sonraya süpürmeye çalıştığını dile getirdi.

Bahçeli, "Bugün Bahçeli, imamın kaymakamı dövdü diye şikayet etmesi müslümanca bir tavır değildir. Bahçeli, milliyetçiliği aldığı gibi tekeline islamcılığı da monte edip AKP'den oy almaya çalışıyor. Bu kadar kaynayan bir birlikteliğin çatlamaması mümkün değil. İmamoğlu kazanırsa bu kavga hızla patlar. Bu hesaplaşma olacak bu işin başka çaresi yok" ifadelerini kullandı.