Urfa'nın Birecek ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasına yapılan silahlı saldırı ilçede kitlesel bir şekilde protesto edildi. Parti binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. "Onurumuzla varız, direnişle büyüyoruz, korkmuyoruz, buradayız" pankartının açıldığı açıklamada konuşan DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız, "Dün akşam çeteci zihniyete sahip olan gaspçı Mehmet Begit'in abisi Halil Begit tarafından ilçe binamız taranmıştır. Buna cesaret eden alçaklar partimizin mücadele tarihini bilmiyorlar.  Demokratik siyaset mücadele geleneğimiz bu tarz çetelere asla müsamaha göstermemiş bundan sonra da göstermeyecektir" dedi. 

'BURADAYIZ, KORKMUYORUZ'

Daha önce partilerine dönük saldırıları hatırlatan Yıldız, "Dönün bu partinin tarihine bakın; sizler gibi nicelerini bu halk tarihin çöp sepetine attı. Her biri utançla anılıyor. Biz buradayız, halk burada, sizlerden korkmuyoruz” diye kaydetti. Yıldız, "İhanet ve gaspa karşı ortaya koyduğumuz demokratik direnişimizi, mücadelemizi hazmedemeyen çeteci zihniyet, bu halkın emeğine ve mücadelesine kurşun sıkmıştır. Halk olarak bu ihanetçi, gaspçı, çeteci zihniyete karşı mücadelemizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 

‘SONUÇ ALAMAYACAKSINIZ’

DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili ise, "Bayrak siyaseti yapanların altında çeteci bir zihniyet olduğunu daha önce söyledik. Bugün bu ortaya çıktı. Begit ve ailesi bunu günlerdir yapıyordu ve dün gece kendilerini ele verdiler. Birecik halkı dikkat etmeli; amaçları provokasyon yaratmak. DEM Parti bu provokasyonlara gelmez. Biz demokratik tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Sonuç alamayacaksınız. Mehmet Begit ve ailesi, bir kez daha bu provokasyonları devam ettirirse halk onlara gereken cezayı verecektir. Kimsenin bu halkın huzurunu bozmaya hakkı yok. Bir an önce istifa et" şeklinde konuştu.