Avukat Ruşen Seydaoğlu hakkında, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yönelik soruşturma ile sanal medya paylaşımları gerekçesiyle "örgüt üyeliği" ve “örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, "örgüt üyeliğinden" 6 yıl 3 ay ceza vermişti. Mahkeme, ayrıca “örgüt propagandası yapmaktan" ise 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geriye bırakmıştı.  

Diyarbakır Bölge Adliyesi, kararı bozmuştu. Mahkeme, DTK’nin organizasyonlarına katılmanın tek başına suç sayılamayacağına hükmetmişti.  

Seydaoğlu hakkında açılan davanın yeniden yargılanmasına bugün devam edildi. Seydaoğlu ve avukatı Resul Temur duruşmada hazır bulundu. 

Savcı, Seydaoğlu’nun cezalandırılmasını talep etti. Seydaoğlu ise mütalaaya karşı, daha önceki beyanlarını tekrarladığını belirterek beratını istedi. Av. Temur da önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, esas hakkındaki savunmalarını da yazılı olarak sunduklarını aktardı. Temur, müvekkilinin beraatını istedi. 

Mahkeme, beraat kararı verdi.